U fosilima davnih stvorenja krije se fantastična priča. Ona je delom zapisana u našoj DNK, i otkriva nam tajnu o ljudskom telu i zbog čega izgleda baš ovako.
Profesor Nil Šubin vodi nas na putovanje u istoriju ljudskog tela, koja traje duže od 3 milijarde godina. Njegove istraživačke ekspedicije od krajnjeg severa američkog kontinenta do srca pustinjske Afrike bacile su novo svetlo na sagledavanje porekla sisara, reptila, vodozemaca, riba.
U tri epizode mini serijala "Riba u vama", Nil Šubin razotkriva evoluciju čoveka prateći tragove ljudskog tela, daleko u prošlosti, pre nego što su prvi stanovnici mora potražili novo stanište na kopnu. Ispitivanjem fosila i genetičkog materijala, Šubin nam je pokazao da naše šake zapravo potiču od peraja praistorijskih riba, da nam je glava organizovana poput davno izumrlih predaka riba bez čeljusti, a geni su nam u ogromnom procentu slični bakterijama i crvima. Njegovo otkriće fosila ribe sa laktovima i vratom, bilo je "karika koja je nedostajala" za razumevanje veze između morskih stvorenja i stanovnika kopna.
Spremite se da otputujete unazad kroz vreme udaljenim granama našeg porodičnog stabla. Upoznaćete veoma neobične likove koji čine porodicu za koju niste znali da je imate. Pogledajte uzbudljivu naučno-dokumentarno-avanturističku priču koja će zauvek promeniti vaš pogled na prošlost, sadašnjost, pa i budućnost ljudskog organizma.

Bilo je na kanalima:

RTS2  ServusTV  3SAT  

PREPORUKE
  • Prirodni raj - nepripitomljeni planet (2021)

    image
    Viewers can travel to the far corners of the planet and discover the secrets of Earth's few remaining untouched lands, all flourishing with rich biodiversity.
  • Neimenovani projekt obitelji Irwin (2018)

    image
    Obitelj Irvin nastavlja istraživanje Stevea Irwina. Obitelj Irwin, Terry, Bindi i Robert, odaju počast ostavštini Stevea Irwina putem svog rada u golemom...
  • Divovske rasklopne građevine (2019)

    image
    Može li se izgraditi neboder od 30 katova za dva tjedna, željeznička stanica ili podvožnjak preko noći? Pogledajte najbolje svjetske rasklopne građevine u ovom...
  • Fókuszban

    image
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.