poster

Čuvarice ognjišta

HOME FIRES 1 (2015)

dramski, ratni, komedija | Ujedinjeno Kraljevstvo
Reditelj: Bruce Goodison

Ocena korisnika: 10/10

SEZONA: 1

EPIZODA: 1

SINOPSIS

Britanska povijesna televizijska serija o životu članica Ženskog instituta na britanskom bojištu tijekom Drugog svjetskog rata.
Priča je to o ženama koje su na početku rata ostale doma, pa iako im teško pada odvojenost od njihovih muževa, braće ili sinova, u kriznim vremenima otkrit će unutarnju snagu i novu slobodu koja će im zauvijek promijeniti život.
Serija u vrhunskoj britanskoj produkciji, donosi snažne i dirljive životne priče hrabrih i ustrajnih žena, članica Ženskog instituta u Great Paxfordu.
Britanski Ženski institut osnovan je 1915. s ciljem oživljavanja ruralnih zajednica te kako bi potaknuo žene da se više uključe u proizvodnju hrane tijekom Prvog svjetskog rata. Otad su se ciljevi organizacije proširili i Ženski institut je sada najveća ženska volonterska organizacija u Velikoj Britaniji.
Nadahnuta knjigom Jambusters Julie Summers, prva sezona serije odvija se od rujna 1939. do početka 1940. u ruralnoj zajednici Great Paxford u Cheshireu.
Snažne i dojmljive ženske likove u seriji tumači eminentna glumačka postava u kojoj su poznata imena poput Francesce Annis, Samanthe Bond, Claire Rushbrook, Fenelle Woolgar i Leanne Best.
Prva sezona serije, emitirana u Britaniji u svibnju 2015., postigla je veliku gledanost (u prosjeku 6,2 milijuna gledatelja), pa je u produkciji ITV-ja snimljena i druga šestodijelna sezona, koja se prikazivala u travnju 2016.
Autor i glavni scenarist je Simon Block, a izvršni su producenti: Francis Hopkinson i Catherine Oldfield.
Rat je na pomolu i žene Great Paxforda suočene su s teškom odlukom, a dr. Campbell otkriva strašan razlog zbog kojeg se ne može prijaviti u vojsku.
Kolovoz 1939. Kad Joyce ode iz Ženskog instituta, Frances ga odluči oživiti kako bi bio pristupačniji ženama iz sela. U međuvremenu pomaže prikupiti hranu za vojsku. Dr. Campbell saznaje kobnu istinu o tome zašto se ne može prijaviti u vojsku. Steph se nevoljko prijavi u institut, ali prvi sastanak ostavlja odličan dojam.
Fenella Woolgar (Alison Scotlock), Leanne Best (Teresa Fenchurch), Claire Price (Miriam Brindsley), Ed Stoppard (Will Campbell), Rachel Hurd-Wood (Kate Campbell), Leila Mimmack (Laura Campbell), Will Attenborough (David Brindsley)

Fotografije

Čuvarice ognjištaČuvarice ognjištaČuvarice ognjištaČuvarice ognjištaČuvarice ognjištaČuvarice ognjištaČuvarice ognjištaČuvarice ognjištaČuvarice ognjištaČuvarice ognjištaČuvarice ognjištaČuvarice ognjištaČuvarice ognjištaČuvarice ognjištaČuvarice ognjišta

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.