poster

Dr Hu

Doctor Who (2005)

dramski, naučna fantastika, akcioni, porodični | Ujedinjeno Kraljevstvo, Kanada

Gde gledati
Emisija nije dostupna u zemlji

SEZONA: 4

EPIZODA: 16

SINOPSIS

Russell T. Davies, autor uspješnica kao što su Queer As Folk, Bob And Rose i The Second Coming, predstavlja omiljenu televizijsku seriju Time Lord novoj generaciji. Christopher Eccleston tumači lik Doktora Whoa, putnika kroz vrijeme iz neke druge galaksije. Njegov Doktor je mudar i duhovit, drzak i hrabar. Izvanzemaljac i samotnjak (teško je održati prijateljstva kad ti posao nalaže da neprestano putuješ prostorom i vremenom), njegova mu logika postaje nužno oruđe u trenutku kad se svijet nađe u opasnosti. No kad su posrijedi veze, osjeća se manjkavo. Zato mu treba Rose. Rose je djevojka iz sadašnjosti zatočena u dosadnom postojanju. Od njihova prvog susreta Doktor i Rose srodne su duše. Oni se razumiju i međusobno nadopunjavaju. Budući da je ništa ne drži kod kuće (ni prezahtjevna majka ni nesretan dečko), ona izabire Doktora i njegovo obećanje da će doživjeti fantastične pustolovine u svemiru. I nije ju iznevjerio. Rose će tako osujetiti urotu izvanzemaljaca da zavladaju Zemljom, doživjeti smak svijeta milijunima godina u budućnosti, upoznati Charlesa Dickensa i zlog Gletha, te imati priliku da još jedanput vidi svog preminulog oca. No kad se Doktoru na putu nađe neprijatelj za kojega je odavno vjerovao da je mrtav, Rose i cijelo čovječanstvo naći će se u opasnosti da zauvijek nestanu iz svemira. Može li Doktor spriječiti invaziju najljućeg protivnika s kojim se morao pomiriti - Daleksima?

S izuzetnom produkcijom, inovativnim tehnikama Oscarom nagrađene kompanije The Mill, vrhunskom glumačkom postavom i scenarijima britanske spisateljske kreme koju predvodi Russell T. Davies, serija Doctor Who veličanstvena je pustolovina - napeta, dinamična i dirljiva. Popularnost serije Doctor Who neprestano raste i slijedi kult od Novog Zelanda do Los Angelesa. Nova inkarnacija Doktora proputovat će još dalja prostranstva. Prva epizoda Doctora Whoa emitirala se na BBC-ju 23. studenog 1963. Nakon te uslijedilo je još 600 epizoda, 150 priča i dva TV filma. Prvog Doktora tumačio je William Hartnell. Nakon njega istu je ulogu igralo još sedam glumaca, a Christopher Eccleston deveti je koji se u tome okušao. Među mnogim slavnim glumcima koji su nastupili u seriji našli su se i Lynda Bellingham, Martin Clunes, Sheila Hancock, Nicholas Parsons, Alexei Sayle, Helen Worth, Windson Davies, Brian Blessed i John Cleese.

Među brojnim nagradama i nominacijama serije izdvajamo nagradu National Television Awards 2005. za najpopularniju seriju, najboljeg i najpopularnijeg glumca (Christopher Eccleston), najpopularniju glumicu (Billie Piper); 2006. nagradu Programme Awards za najbolju seriju, najboljeg glumca (Christopher Eccleston i David Tennant), najbolju glumicu (Billie Piper), najboljeg scenarista (Russell T. Davies); 2006. godine BAFTA Craft Awards - u kategoriji drame nominacija za najboljeg scenarista (Russell T. Davies), najboljeg redatelja (Joe Ahearne); BAFTA Cymru Awards (Wales) - u kategoriji drame nagrada za najbolju seriju; BAFTA Cymru Awards 2007. - u kategoriji drame nagrada za najboljeg glumca (David Tennant), najboljeg scenarista (Russell T. Davies) te najboljeg redatelja (Graeme Harper); BAFTA 2008. - u kategoriji drame nagrada za najboljeg scenarista (Steven Moffat za Blink); BAFTA Cymru Awards 2008. - u kategoriji drame nagrada za najbolju seriju, najboljeg scenarista (Steven Moffat za Blink) te najboljeg redatelja (James Strong).

Fotografije

Dr HuDr HuDr HuDr HuDr HuDr HuDr HuDr HuDr HuDr HuDr HuDr HuDr HuDr HuDr HuDr HuDr HuDr HuDr HuDr Hu

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.