m:tel platforma uskoro u S.Makedoniji

utorak, 19. oktobar 2021. 17:20

Novi makedonski multipleks kanala pojavio se  na satelitu Astra (23.5E), koji je uključuje programe državne televizije MRT, proširuje se drugim programima – privatnom televizijskom stanicom Nasa TV, Klan Macedonia, RTV 21M i TV24.Svi programi su u MPEG-4 u SD rezoluciji i emituju privremeno nekodirano (FTA )ali će  biti kodirani sistemom uslovnog pristupa Nagra MA.Srpski telekomunikacioni operater Telekom Srbija planira pokrenuti platformu za satelitsku televiziju u Severnoj Makedoniji do kraja ove godine. Operater je nedavno osnovao Mtel u Skoplju, koji nosi isto ime kao i  kompanije u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Osim DTH , Mtel deluje i na području mobilne telefonije i optičkog interneta.
Telekom Srbije uvodi programsku ponudu na novom transponderu satelita Astra 3B (23,5 ° E). Prenos je u fazi testova i moguće je da se može isključiti ili kodirati u redovan rad.M:tel  popunjava prazninu u svom regionu i fokusira se na makedonsku kulturu, trgovinu, sport i turizam. Stanica se emituje na kablovskim i IPTV mrežama u 13 zemalja u regionu (Makedonija, Bugarska, Grčka, Albanija, Kosovo, Slovenija, Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Rumunija, Mađarska, Austrija).U Makedoniji ima oko 400.000 pretplatnika i zbog proširenog dosega može doseći više od 30 miliona potencijalnih gledalaca.Tehnički parametri Multipleks M:tel (Telekom Srbija): Astra 3B (23,5 °E),fr.11,895/V,SR 30000,FEC 3/4,DVB-S2/8PSK
Post m:tel platforma uskoro u S.Makedoniji je prvi puta viđen na Sat-Multimedia & IT portal.

Još

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.