poster

Dirigentkinja

De dirigent (2018)

dramski, istorijski, biografski | Holandija, Belgija
Reditelj: Maria Peters

Ocena: 7.3/10
Ocena korisnika: 8.5/10
(4 glasova)

SINOPSIS

Film “Dirigentkinja” je zasnovan na životnoj priči Holanđanke Antonije Briko, prve uspešne dirigentkinje na svetu. Očaravajuća priča o ambiciji, ljubavi i hrabrosti koja se odvija početkom 20. veka u Amsterdamu, Berlinu i Njujorku.
Sjedinjene Američke Države 1926: Holanđanka, 24-godišnja Antonija Briko je bila dete kada su se njeni roditelji doselili u Ameriku. Ona sanja o tome da postane dirigentkinja, ali niko ne shvata ozbiljno njenu ambiciju. Njen učitelj klavira je savetuje da odustane od prijemnog ispita za konzervatorijum. Nemajući šta da izgubi, ona se vraća u svoju domovinu, gde preklinje čuvenog dirigenta Mengelberga da joj drži časove dirigovanja. Mengelberg nije oduševljen ovom idejom i šalje je u Berlin gde, uprkos očekivanjima, ona ima veću šansu da uspe kao žena. Nakon dve godine studija na Državnoj muzičkoj akademiji, ona postaje prva žena koja će dirigovati orkestrom Berlinske filharmonije.

Fotografije

DirigentkinjaDirigentkinjaDirigentkinjaDirigentkinjaDirigentkinjaDirigentkinjaDirigentkinjaDirigentkinja

Recenzije


Pregled od Miso
petak, 10. april 2020. 20:03
Lep i poučan film, dobra muzika, vredi pogledati !
Lajkuj recenziju
0 komentara

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.