SINOPSIS

U junu 2018. godine, ženama u Saudijskoj Arabiji je prvi put zakonom dozvoljeno da voze. Dokumentarac prati Saudijke koje se navikavaju na novi način života i slobodu koju im pruža mesto za volanom.
U junu 2018. godine, ženama u Saudijskoj Arabiji je prvi put zakonom dozvoljeno da voze. Sniman u glavnom gradu Rijadu, u auto-školi koja obučava isključivo žene, ovaj dokumentarac prati Saudijke koje prihvataju novi način života i slobodu koju im pruža mesto za volanom. Kroz intimne razgovore i scene iz stvarnog života, ovaj dokumentarni film razotkriva način na koji se menjaju životi žena u Saudijskoj Arabiji, njihovu nadu u veću rodnu ravnopravnost, kao i izazove sa kojima se suočavaju u kraljevini koja naizgled napreduje, ali nastavlja da ućutkuje i zatvara žene aktiviste.

Fotografije

Auto-škola za SaudijkeAuto-škola za SaudijkeAuto-škola za SaudijkeAuto-škola za SaudijkeAuto-škola za SaudijkeAuto-škola za SaudijkeAuto-škola za SaudijkeAuto-škola za Saudijke

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.