SINOPSIS

Portret lorda Longforda, neumornog britanskog aktiviste čija su kontraverzna ubeđenja često rezultirala žestokim političkim debatama i ličnim konfliktima.
Snažna istinita priča o zločinu, kazni, iskupljenju i pokajanju. Ova filmska drama predstavlja jednu od najneobičnijih osoba 20. veka koja je toliko privlačila pažnju javnosti, Frenku Ondžiru Pakenhemu, sedmom Erlu od Longforda. Film prikazuje poslednje tri decenije njegovog života, ali se bavi i Longfordovom katoličkom verom, vatrenim verovanjem u moć iskupljenja, i time kako je postao neumorni borac za zatvorenička prava, bez obzira na odvratnost njihovih zločina. Drama se posebno osvrće na Longfordove čuvene sastanke i prepisku s Majrom Hindli, koja je bila umešana u ubistva nekoliko dece u Engleskoj 1966. a trpela je napade javnosti dok je služila doživotnu zatvorsku kaznu. Krijući se iza medijskog besa tog vremena, priča istražuje razloge Longfordovog čvrstog ubeđenja da Hindlijevu treba pustiti i povratiti joj čast, pokazujući kako njegovo zastupništvo i čvrsta vera, ironično, mogu iskupiti njegovo dobro ime i ugled koji je decenijama gradio.

Fotografije

LongfordLongfordLongfordLongfordLongfordLongfordLongford

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.