Ocena: 8.6/10
Ocena korisnika: 8.5/10
(179 glasova)

SINOPSIS

Dobitnik Oskara, Tom Henks, tumači glavnu ulogu u ovoj dirljivoj priči baziranoj na romanu Stivena Kinga o čuvarima u zatvoru za osuđene na smrt, tokom 30-tih godina prošlog veka.
Reditelj Frenk Darabont, čiji je dugometražni prvenac proslavljeni film „Bekstvo iz Šošenka“ (1994), zasnovan na romanu Stivena Kinga čija se radnja odvija u zatvoru, u svom drugom filmu vraća se sličnom Kingovom predlošku, koji se takođe odigrava u zatvoru. Godine 1935. robijaši zatvora Kold Mauntin, hodnik kojim se odlazi na pogubljenje nazivaju „Zelena milja“, zbog tamnozelenih pločica linoleuma koje prekrivaju pod. Pol Edžkomb (Tom Henks) je glavni čuvar u „Zelenoj milji“, kada stiže novi zatvorenik pod njegov nadzor. Džon Kofi (Majkl Klark Dankan) je osuđen zbog sadističkog ubistva dve devojčice. Uprkos njegovoj telesnoj veličini i užasnim zločinima za koje je osuđen, Kofi se čini dobrim i lepo vaspitanim zatvorenikom, koji se pre ponaša kao nevino dete, nego kao tvrdokorni kriminalac. Uskoro, Edžkomb i dvojica njegovih kolega, Hauel (Dejvid Mors) i Stenton (Beri Peper) poćinju da primećuju nešto čudno u vezi sa Kofijem: On je sposoban da obavi nešto što liči na čudo izlečenja među svojim sadruzima zatvorenicima, navodeći ih da se zapitaju kakva je on u stvari osoba i da li je uopšte mogao da počini zločine za koje je osuđen. U filmu „Zelena milja“ igraju i Džejms Kromvel kao upravnik zatvora, Majkl Džeter, Sem Rokvel i Grejem Frin kao zatvorenici koji čekaju dan kada će biti odvedeni na električnu stolicu i Hari Din Stenton kao poverenik.

Fotografije

Zelena miljaZelena miljaNBCUZelena miljaNBCUZelena miljaNBCUZelena miljaZelena miljaZelena miljaZelena miljaZelena miljaZelena miljaZelena miljaZelena miljaZelena miljaZelena miljaZelena miljaZelena miljaNBCU

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.