poster

Južnjaci marš!

Čefurji raus (2013)

komedija, dramski, porodični | Slovenija, Bosna i Hercegovina
Reditelj: Goran Vojnović

Ocena: 6.6/10
Ocena korisnika: 8.5/10
(20 glasova)

SINOPSIS

Film prati živote četvorice tinejdžera, dece imigranata iz bivše Jugoslavije, koji žive u ozloglašenom predgrađu Ljubljane, Fužine. Oni gluvare ispred svojih zgrada i razgovaraju o frustracijama koje ih muče.
„Južnjaci marš!“ prati živote tinejdžera Marka, Adija, Aca i Dejana. Oni su deca imigranata iz bivše Jugoslavije i žive u stambenim blokovima u ozloglašenom predgrađu Ljubljane, Fužine. Gluvare ispred svojih zgrada i razgovaraju o frustracijama koje ih muče. Marko je prestao da igra košarku; Adi je nervozan zbog bratovljeve zavisnosti od droge; Aco ima utisak da ga svi kritikuju; Dejan je uznemiren zbog majčine želje da se odsele, jer on ne želi da ostavi prijatelje i sve koje poznaje u Fužinama. Jedne noći policija ih zaustavlja i njihov svet se dramatično menja. Izvrsna gluma mlade glumačke postave čini ovaj film dirljivim portretom složenosti identiteta i prilagođavanja novim okolnostima.

Fotografije

Južnjaci marš!Južnjaci marš!Južnjaci marš!Južnjaci marš!Južnjaci marš!Južnjaci marš!Južnjaci marš!Južnjaci marš!Južnjaci marš!Južnjaci marš!

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.