Ocena: 5.5/10
Ocena korisnika: 10/10
(3 glasova)

SINOPSIS

Beranžer i Vensant se venčavaju, poštujući tradiciju građanskog venčanja. Prizma kroz koju gosti gledaju na to – cinična ili smešna, napeta ili dirljiva – otkriće mane i licemerje svih: Maske će pasti i porodična tajna će izaći na videlo.
U ovoj francuskoj komediji, mondensko venčanje izvlači ono najgore iz gotovo svakog gosta. Vensant (Žernije Renije) i Berenžer (Klemans Poezi) su privlačni mladi par iz bogatih porodica i odlučuju da se venčaju. Venčavaju se opštini, ali Berenžerina baka Madlen (Danijel Darijo) insistira na crkvenom venčanju, pa nekoliko meseci kasnije par obnavlja svoje zavete na raskošnoj svetkovini organizovanoj u crkvi u selu. Madlen insistira na tome da svaki detalj bude savršen, od svadbene torte na beskrajno mnogo spratova do prekrivanja statue u crkvi za koju joj se čini da je neukusna. Ali kako dan odmiče i porodice i prijatelji počinju da se druže, nekoliko dugo skrivanih tajni isplivava na površinu i „savršeni dan“ teško da se može nazvati takvim. I kako se njihov „veliki dan“ pretvara u katastrofu, Vensant i Berenžer moraju da se zapitaju da li su zaista stvoreni jedno za drugo, uprkos njihovim porodicama. Ovo je prvo dugometražno ostvarenje reditelja Denis Granije-Defer posle 15-ogodišnje pauze.

Fotografije

Svadbena torta

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.