SINOPSIS

Punih pet godina Vinston Čerčil je igrao ogromnu ulogu u suprotstavljanju nacistima u Drugom svetskom ratu. Njegovo odlučno vođstvo i retorika inspirisali su milione da se bore protiv Hitlerove Nemačke do konačne pobede.
Punih pet godina Vinston Čerčil je igrao verovatno najvažniju ulogu u pružanju otpora nacistima tokom Drugog svetskog rata, inspirišući svojim odlučnim vođstvom i retorikom milione Britanaca i ostalih pripadnika slobodnog sveta da se bore protiv Hitlerove Nemačke do konačne pobede. Nastavljajući priču o Vinstonu Čerčilu, započetu u nagrađenom filmu „Oluja se sprema" u produkciji HBO, radnja je smeštena u sam Drugi svetski rat i nudi intimni pogled na nastanak nacionalanog heroja, čija je dokazana smelost velikog ratnog vođe na kraju uništila njegovu poliltičku karijeru i zapretila da uništi njegov brak sa Klemi, koja ga je podržavala tokom čitavog života. Nakon pobede Saveznika, u Britaniji su održani izbori tokom 1945. godine na kojima su građani birali svog prvog posleratnog premijera i vladajuću partiju, a za prebrojavanje glasova bila je potrebna čitava nedelja. Trenutni premijer Vinston Čerčil otišao je na odmor u Francusku sa svojom suprugom i kćerkom i s nestrpljenjem je iščekivao rezultate. Upotrebivši tih deset dana kao okvir za priču, film „Pravo u oluju“ prati Vinstona Čerčila dok iščekuje odluku o svojoj sudbini, sećajući se ratnih godina i kako je predvodio svoj narod pod opsadom kroz teška i iscrpljujuća vremena.

Fotografije

Oluja rataOluja rataOluja rataOluja rataOluja rataOluja rataOluja rataOluja rata

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.