Ocena korisnika: 10/10
(2 glasova)

SEZONA: 1

EPIZODA: 6

SADRžAJ

Svi znaju da globalno zagrijavanje utječe na klimu. Već opažamo da su poplave, suše i uragani sve češća pojava diljem planeta. Ali globalno zagrijavanje ima i neke manje poznate dugoročne posljedice. Ono djeluje i na geološku aktivnost. Stručnjaci predviđaju više vulkanskih erupcija, potresa i tsunamija. Drugim riječima, postoji snažna veze između klime i tektonske aktivnosti. Tu su i manje poznate, ali vrlo opasne prirodne katastrofe, kao što su poplave ledenjačkih jezera. Marie-Pier i Emilie u ovoj će epizodi posjetiti Island, kako bi saznale više o vezi između klimatskih promjena i potresa.

Slike

Putovima znanosti: Island - Uzrokuju li klimatske promjene potrese?Putovima znanosti: Island - Uzrokuju li klimatske promjene potrese?Putovima znanosti: Island - Uzrokuju li klimatske promjene potrese?

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Slučajni turist (2010)

    image
    Nakon što je raskrinkao najveće hrvatske misterije, Robertu je Knjazu preostalo samo još jedno - upoznati domovinu da bi je više volio. Robert Knjaz spakirao je...
  • The Plantagenets (2014)

    image
    The story of England's longest ruling dynasty, starting with Henry II and ending with Richard III.
  • Trgovci automobilima (2003)

    image
    Pridružite se iskusnom trgovcu automobilima Mikeu Breweru i vrhunskom mehaničaru Eddu Chini dok prolaze kroz automobilske avanture. Glavni zadatak serije Trgovci...
  • Fashion Magazines

    image
    FashionTV gives you an exclusive look at the photoshoots of magazine editorials from all over the world.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.