poster

Čovek i kamen

Čovek i kamen (2019)

dokumentarni | Srbija

SADRžAJ

Kamen je najlepši dar prirode. Ima zadatu formu i uvek se lepo osećamo kada je kamen oko nas. Čovek se sa kamenom rađa, živi, umire i ponovo rađa prkoseći vremenu nepomirljivom znaku prolaznosti. Ovako počinje serijal Čovek i kamen sa dvanaest epizoda kroz koje će Vas, sa zanimljivim pričama o kamenu, voditi autor Dragan Milovanović.
Blagoje Blagojević je čovek koji kamenu daje dušu. Iz napuštenog majdana Blagoje traktorom u svoju radionicu doveze blok mermernog oniksa koga seče, oblikuje i polira po svom osećaju dajući mu jedinstvenu lepotu sa harmonijom boja i oblika koje samo priroda može da stvori.
I Blagoje nam reče da je trenutno jedini čovek u Srbiji koji se bavi ovom obradom kamena. Želja mu je da neko nastavi ovaj posao koji je težak, naporan ali kada se napravi i ispolira predmet od mermernog oniksa zasija lepotom koja je vredna uloženog truda.
Nadajmo se da će neko nastaviti ovu priču o životu čoveka i kamena koji jedan drugom život znače.
Autor: Dragan Milovanović

Slike

Čovek i kamenČovek i kamenČovek i kamenČovek i kamenČovek i kamenČovek i kamenČovek i kamenČovek i kamenČovek i kamen

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.