SADRžAJ

Prva epizoda ''Kocka je bačena'' otkriva šta je nauka i kakva je njena veza sa tehnologijom, uopšteno podsećajući na neka od najvažnijih otkrića u istoriji nauke.
Ona traga za počecima moderne nauke, otkriva koje su to društvene okolnosti odredile pravac njenog razvoja i koji su to konkretni ljudi, otkrića ili izumi bili ključni. Pokušava da odgonetne i da li su geniji izumrli, uvodi u priču o tome koliko je nauka promenila čovekov svet i kako se oblikuje njena društvena uloga.
U emisiji govore: molekularni mikrobiolog dr Jelena Begović, fizičar dr Aleksandar Bogojević, antropolog i istoričar nauke prof. dr Aleksandar Petrović, mašinski inženjer prof. dr Aleksandar Sedmak, novinar i dipl. inž. tehnologije Vladimir Jelenković.
Urednik serije je Aleksandra Šarković, scenarista Dubravka Marić, a reditelj je Ivan Popović.

Slike

NaukaNauka

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • ARD-Buffet (1998)

    image
  • Tendance XXI (2015)

    image
    Trendovi 21 veka.
  • Priče s Istoka (2006)

    image
    Odvažne, neispričane priče iz cele Azije i Pacifika. Al Jazeerin dubinski, tjedni program o aktualnostima iz najnaseljenije regije sveta.
  • Heute (1963)

    image
    A German news show on the public television broadcaster ZDF with the latest reports of the day from the fields of politics, economy, science, culture, society,...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.