SEZONA: 1

EPIZODA: 12

SADRžAJ

Ljubomora je silno razoran osjećaj koji nas sve obuzme u nekom trenutku. U ovoj epizodi vidjet ćemo brojna djela nastala iz ljubomore i mnoge ljubomorne umjetnike. Time što ćemo ih razmotriti, pokušat ćemo pronaći način da se borimo protiv ljubomore.
Ljubavni trokut koji su tvorili Vulkan, Venera i Mars preobrazit će nas u detektive. Istražit ćemo slučajeve nevjere koje su dočarali umjetnici poput Ramona Casasa, Natalea Schiavonija ili Augusta Strindberga.
Otkrit ćemo i to da je Edvard Munch bio očajan, ljubomoran čovjek koji se cijelog života morao nositi s tim osjećajem. U vezama nije uspijevao pobijediti ljubomoru, ali u umjetnosti jest.
Vidjet ćemo kako dva repera, kroz metaforičku borbu pijetlova, rješavaju neprijateljstvo između Berninija i Borrominija u baroknome Rimu 17. stoljeća. Otputovat ćemo u Veneciju kako bismo posjetili Scuolu Grande di San Rocco, čije je povjerenstvo sučelilo dva renesansna diva: Tintoretta i Veronesea.
U ovoj epizodi govorit ćemo i o Henriju Matisseu te Pablu Picassu. Dva velika umjetnika koji su, umjesto da budu uvučeni u ponor ljubomore, naučili surađivati i znali kako dijeliti priznanje. To su napravili i članovi RCR Arquitectes, dobitnici nagrade Pritzker za 2017., Oscara arhitekture.

Voditelj: Ramon Gener

Slike

Ovo je umjetnost: LjubomoraOvo je umjetnost: LjubomoraOvo je umjetnost: LjubomoraOvo je umjetnost: LjubomoraOvo je umjetnost: LjubomoraOvo je umjetnost: LjubomoraOvo je umjetnost: LjubomoraOvo je umjetnost: Ljubomora

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Spycraft (2020)

    image
    Follows intelligence experts who offer an look behind the CIA's most secretive operations throughout history and the devices that made them possible.
  • Sredozemno more sa Simonom Reeveom (2018)

    image
    Simon Reeve unosi svoj prepoznatljivi šarm, humor i analitičnost u ovo istraživanje kušnji pred kojima stoji divan dio svijeta. Sredozemno more nekoć je bilo...
  • Teslin narod (2018)

    image
    Dokumentarni film "Teslin narod", reditelja Željka Mirkovića otkriva do sada neotkrivene priče o čuvenim Srbima u Americi, njihovom doprinosu razvoju čovječanstva...
  • Upozoreni ste (2012)

    image
    "You Have Been Warned" nam donosi neke od najpametnijih, najzabavnijih, najhrabrijih ili samo najbizarnijih videa na YouTubu. Svaki video pregledaće i grupa...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.