SEZONA: 1

EPIZODA: 6

SADRžAJ

Ema stiže u bolnicu, ali je Kevin već preminuo.
Kriveći sebe za njegovu smrt, ona napušta sastanak u firmi na kom razgovaraju o zatvaranju slučajeva Atar i Rasel. Grinvud joj daje informacije s kojima Ema može doći do Rejčeline majke.
Bruks vrši pritisak na Grinvuda kako bi saznala zašto je Majls toliko zainteresovan za Emu. Tokom posete Ema otkriva da je Vajldova supruga zapravo nestala Rejčel, koja se složila da pomogne da se prikrije Simsovu smrt u zamenu za bolji život. Majls se sprema da Emi namesti ubistvo, koje bi izgledalo kao osveta Atarovih ljudi. Grinvud je upozorava na rizike, ali se Ema ipak suočava sa Rejčel. Metju dolazi i shvata da Emin automobil ima podmenutu bombu i odlučuje da joj to i kaže. Međutim ona ga nagovara da joj kaže i šta se dogodilo u noći Simsove smrti.
Neustrašiva advokatica i višedecenijski borac za ljudska prava Ema Benvil, usred slučaja odbrane grupe Arapa pod sumnjom za pomaganje Islamskoj državi, preuzima i slučaj ponovne odbrane čoveka koji je (kako tvrdi, pod prisilom) početkom ovog veka priznao ubistvo maloletnice koje nije počinio, zbog čega je proveo 14 godina u zatvoru. Kopajući dublje u slučaj, ona otkriva zaveru povezanu sa političarima, britanskim i američkim obaveštajnim službama, i vojnom bazom gde su zataškani silovanja i ubistva. Emina borba za pravdu dovešće njenu karijeru i lični život u opasnost.
Ova dvokraka političko-špijunska priča u šest epizoda dobija filmski tretman, i u produkcionom i u narativnom smislu, te budući gledaoci mogu da očekuju zreo i odličan TV rad, koji, pored svega, u priču uvodi i važan motiv ugrožavanja privatnosti od vazda paranoidnog državnog aparata u eri podmaklog digitalnog pakla.
Glavna glumica, Helen Mekrori, je izvanredna u ulozi pravedne i hrabre Eme Benvil, a autori serije su se vidno nadahnuti i legendarnom britanskom serijom Edge of Darkness iz 1985. Sve u svemu, gledaocima će još jednom postati jasno zašto britanske krimi-serije važe za jedne od najkvalitetnijih.
Kreator serije: Patrik Harbinson

Slike

NeustrašivaNeustrašivaNeustrašivaNeustrašivaNeustrašivaNeustrašivaNeustrašiva

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Crna lista (2013)

    image
    Nakon što je desetljećima bio na popisu najtraženijih kriminalaca, Raymond "Red" Reddington (James Spader) predaje se FBI-u te im nudi svoju Crnu listu, popis...
  • Poaro (1989)

    image
    TV serija zasnovana na kratkim pričama Agate Kristi, u kojoj Herkul Poaro, čuveni belgijski detektiv, biva uključen u raznovrsne misterije, koje potom i rešava uz...
  • Sue Thomas: F.B.Eye (2002)

    image
    Snimljena prema istinitoj priči, serija prati pustolovine Sue Thomas u vošingtonskom F.B.I.-u. Sue je meka srca, ali tvrdoglava žena, čija sposobnost čitana s...
  • Zločinački umovi (2005)

    image
    Napeta krimi serija o elitnoj ekipi profajlera koji analiziraju neke od najuvrnutijih mozgova serijskih ubica širom zemlje, pokušavajući da im stanu na put pre...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.