poster

Arabija s Levisonom Woodom: Prazna četvrt

Arabia With Levison Wood (2019)

dokumentarni | Ujedinjeno kraljevstvo
EXP Natyra | danas | 21:10

Gdje gledati
Televizija uživo
Ocena korisnika: 9.4/10
(5 glasova)

SEZONA: 1

EPIZODA: 2 - The Empty Quarter

SADRžAJ

Levison nastavlja putovanje kroz goleme velegradove naftom bogatog Zaljeva prije nego što krene preko zloglasne omanske pustinje, tzv. Prazne četvrti. Nakon što se popne na zabačeno gorje Dofar, Levison pokušava prijeći ubojitu ratnu zonu u Jemenu.
Lev brzo prolazi kroz zaljevske države i razgledava suvremene metropole izgrađene na arapskoj nafti. Pridružuje se skupini tradicionalnih ronilaca koji vade bisere i pleše duboko u noć uz divlju pjesmu i bubnjanje. Nakon dugih tjedana na putu, Lev se mentalno priprema na putovanje od nekoliko stotina kilometara kroz središte jednoga od najokrutnijih okoliša na svijetu, omansku Praznu četvrt.
U Masquatu se nalazi sa svojim vodičem Marukijem, koji će ga provesti kroz pustinju. Pripremaju se zajedno i kupuju tradicijsku omansku odjeću prikladnu za tu klimu, deve i zalihe. Kreću, ali strašna vrućina pustinje uskoro uzima danak i Lev se sukobljava s Marukijem pa te svađe vode do toga da bi Lev mogao ostati posve sam daleko od civilizacije.
No nastavljaju i prelaze više od četrdeset kilometara na dan.
Iscrpljeni napokon izlaze iz Prazne četvrti. Lev još mora prijeći jednu veliku prepreku - gorje Dofar...

Slike

Arabija s Levisonom WoodomArabija s Levisonom WoodomArabija s Levisonom WoodomArabija s Levisonom Woodom

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Zoom In (2008)

    image
    Kratka emisija tijekom koje će gledatelji otkriti kako zaista izgleda snimanje najvećih hollywoodskih hitova.
  • Paleta

    image
    "Paleta" je emisija Radio-televizije Vojvodine. U pitanju je izbor iz sadržaja koje pripremaju redakcije Televizije na jezicima nacionalnih zajednica. Da bismo se...
  • Zalogaj Kine

    image
    Ovaj dokumentarni serijal na najlepši način predstavlja kinesku hranu.
  • Trgovci automobilima (2003)

    image
    Pridružite se iskusnom trgovcu automobilima Mikeu Breweru i vrhunskom mehaničaru Eddu Chini dok prolaze kroz automobilske avanture. Glavni zadatak serije Trgovci...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.