poster

Radna akcija sa Tamarom

S Tamarom u akciji (2016)

Srbija

SADRžAJ

Repriza akcije u Velikoj Plani
Ovog petka podsetićemo se akcije pomoći koja je sprovedena tokom pete sezone serijala, u Velikoj Plani.
Nakon Severa Kosova, odakle je u martu 2016. startovao serijal i humanitarni projekat "S Tamarom u akciji", četiri naredne TV sezone emisija bile su posvećene akcijama pomoći porodicama u južnoj i istočnoj Srbiji. Šesta sezona realizovana je na teritoriji zapadne Srbije od jeseni prošle godine, a akcije se nastavljaju na toj teritoriji i tokom sedmog ciklusa serijala (od marta 2019).
Tamara Grujić i njeni timovi majstora i produkcije nastaviće da, osim renoviranja stambenog prostora, prikazuju i dočaravaju (u društvu onih kojima pomažu) - znamenitosti, manifestacije, tradiciju i lepote krajeva Srbije u kojima ostvaruju akcije. Takođe, u svakoj sezoni, osim pomoći porodicama - sprovode i po jednu akciju pomoći ugroženim/ranjivim društvenim grupama naših sunarodnika.
Akcija pomoći porodici Pavković (Veliko Orašje, opština Velika Plana)
Ivana (30) i Milorad (39) Pavković su zajedno deset godina i vole se kao prvog dana. Zahvaljujući toj velikoj ljubavi, dostojanstveno i hrabro se bore sa nedaćama koje su ih zadesile.
Milorad je imao izuzetno teško detinjstvo, ostavila ga je majka. I Ivanu je takođe majka napustila, kada se preudala. Ivana je prevremeno rodila prvo dete, Anđeliju (7) u sedmom mesecu trudnoće, imala je samo 700 grama. Devojčica ima razvojne smenje i zdravstvene probleme sa kičmom i srcem. I sina Novaka (4) Ivana je takođe prevremeno rodila ali je on zdravo dete.
Svu pažnju i ljubav roditelji su usmerili na odgajanje i vaspitavanje dece. Milorad je građevinac, pomagao je u svakoj kući u selu, sve dok ga je zdravlje služilo. Sada boluje od težeg oblika diskus hernije, čeka operaciju i nažalost ne može da radi kao ranije...
Porodica Pavković iz Velikog Orašja živi od socijalne pomoći i dečijeg dodatka. Kuća u kojoj žive, koju je Milorad nasledio, bila je bez kupatila - počeo je da ga zida, ali nije završio. Dodatne prihode porodici omogućava gajenje životinja. Imaju rasne kokoške, dve koze i čak osamdeset golubova visokoletača. Oni su i Miloradova velika strast, hobi a osvajao je i mnoge nagrade.
U najhladnijoj sedmici ove godine, u sred ledenog talasa u martu - Tamara, njeni majstori i komšije udruženo su se borili da uspeju u nameri da pomognu Pavkovićima. Domaćice iz sela su kuvale čajeve i kafu, mesile kolače a komšije su sa nekoliko privatnika i opštinom Velika Plana obezbedile sve što je bilo potrebno da Tamarinim majstorima olakšaju posao.

Slike

Radna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa TamaromRadna akcija sa Tamarom

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.