poster

Alpsko smučanje - svetovni pokal: paralelni veleslalom (M)

FIS Alpine Ski World Cup


Gdje gledati
Emisija nije dostupna u zemlji

SADRžAJ

Svetski kup u alpskom skijanju je skup takmičenja u disciplinama alpskog skijanja u organizaciji Međunarodne skijaške federacije (FIS). Prvo takmičenje je održano u sezoni 1967.
Skijaši i skijašice takmiče se u 5 disciplina: slalomu, veleslalomu, superveleslalomu, spustu i kombinaciji. Svaki skijaš i skijašica koji u sezoni skupi najviše bodova u pojedinoj disciplini osvaja mali kristalni globus za tu disciplinu. Za ukupnu pobedu u Svetskom kupu, koja se računa zbir bodova iz svih disciplina, namenjen je veliki kristalni globus.
U svakoj disciplini 30 prvoplasiranih osvaja bodove, na način da prvi osvaja 100 bodova, drugi 80, treći 60, i tako sve do tridesetog koji osvaja 1 bod.

Slike

Alpsko smučanje - svetovni pokal: paralelni veleslalom (M)Alpsko smučanje - svetovni pokal: paralelni veleslalom (M)Alpsko smučanje - svetovni pokal: paralelni veleslalom (M)

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Freeride World Tour

    image
  • Abu Dhabi Grand Slam

    image
    Abu Dhabi Grand Slam Jiu-Jitsu World Tour (poznat kao Abu Dhabi Grand Slam) je serija međunarodnih turnira brazilskog jiu-jitsua, koji se održavaju svake godine,...
  • Na današnji dan

    image
    Saznajte koji su se to događaji odigrali na današnji datum, te koji se to praznici na današnji dan obilježavaju.
  • Svježi u dan - tjelovježbe

    image
    Lagani fitness-program. Vježbe su sasvim jednostavne i prikladne za svakoga koji to želi neovisno o godinama! Fizioterapeut-tka pokazuje prakticne vježbe za...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.