Močvarna staništa i život u njima: Jelen obični (2. dio)

Močvarna staništa i život u njima (2015)

dokumentarni | Hrvatska
Režiser: Dominik Zen

Ocena korisnika: 10/10

SEZONA: 1

EPIZODA: 5

SADRžAJ

Močvarna staništa pripadaju najproduktivnijim ekosustavima na svijetu, zajedno s kišnim šumama i koraljnim grebenima. Kopački rit je jedno od najvažnijih poplavnih područja u Europi. Vrijednost Parka prirode Kopački rit potvrđena je 1993. godine njegovim uvrštavanjem na popis vlažnih područja od međunarodne važnosti, osobito kao staništa ptica močvarica, prema Ramsarskoj konvenciji, odnosno Konvenciji o vlažnim područjima.
Snimatelj Mirko Vojanić i redatelj Dominik Zen, danas umirovljenici, često su u tom magičnom trokutu uz Dunav i Dravu snimali dokumentarne emisije o flori i fauni u ritu. Pod kraj radnog vijeka snimili su šest emisija o sisavcima i pticama "stanarima" močvare: Krila nad močvarom - Orao štekavac (2x30), Divlje svinje - divljač budućnosti (1x30), Jelen obični (2x30) te Veliki vranci i njihova zla kob (1x30).

Snimatelj: Mirko Vojanić
TRAJANJE: 30 min

Slike

Močvarna staništa i život u njima: Jelen obični (2. dio)Močvarna staništa i život u njima: Jelen obični (2. dio)Močvarna staništa i život u njima: Jelen obični (2. dio)Močvarna staništa i život u njima: Jelen obični (2. dio)Močvarna staništa i život u njima: Jelen obični (2. dio)Močvarna staništa i život u njima: Jelen obični (2. dio)Močvarna staništa i život u njima: Jelen obični (2. dio)Močvarna staništa i život u njima: Jelen obični (2. dio)Močvarna staništa i život u njima: Jelen obični (2. dio)Močvarna staništa i život u njima: Jelen obični (2. dio)

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Consomag (1995)

    image
  • Putnici

    image
    Putujte s nama uz emisiju "Putnici" na kanalu Al Jazeera Balkans.
  • Psi: Neispričana priča (2017)

    image
    Psi su mnogo više od samo voljenih ljubimaca – u početku su bili divlji grabežljivci, no tijekom vremena doživjeli su velike promjene. Nova serija Discovery...
  • Naša planeta (2019)

    image
    Documentary series focusing on the breadth of the diversity of habitats around the world, from the remote Arctic wilderness and mysterious deep oceans to the vast...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.