EPIZODA: 4

SADRžAJ

Već je i sama najava da će redatelj Ivica Buljan u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara 2015. postaviti scensku adaptaciju romana "Elementarne čestice" Michela Houellebecqa, nagrađivanog francuskog romanopisca i pjesnika, izazvala je brojne kontroverze.
Panični strah od mogućeg terorističkog napada, ali i samog sadržaja predstave koja obiluje scenama nasilja i seksa, kod jednog dijela dubrovačke, ali i hrvatske politike i javnosti, rezultirao je traženjem zabrane predstave.
Nervoza vlasti vezana uz "Elementarne čestice" utjecala je i na promjenu lokacije na kojoj se predstava trebala održati, a samim tim i na redateljsku i dramaturšku koncepciju cijelog projekta.
U "Najdužem danu" pratimo redatelja Ivicu Buljana i njegov umjetnički tim kako, pod jakim policijskim osiguranjem, postavljaju predstavu koja se i sama bavi granicama slobode pojedinca u suvremenom društvu.

Slike

Najduži dan: Kazališni redateljNajduži dan: Kazališni redateljNajduži dan: Kazališni redateljNajduži dan: Kazališni redateljNajduži dan: Kazališni redatelj

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Svetilnici

    image
    Serija „Svetilnici“ otvara vrata srpskih pravoslavnih hramova na teritoriji Vojvodine. Kroz dvadeset epizoda gledaoci će uživati u svojevrsnom umetničkom obilju u...
  • Lepše od Pariza

    image
    Sve je više sela u Srbiji koja postaju turističke destinacije. Mnogima je zato teško da odaberu gde da provedu odmor. Zato smo mi tu da vam pomognemo. Emisija...
  • Edwardians in Colour: The Wonderful World of Albert Kahn (2007)

    image
    Five part documentary series looking at the incredible collection of early color photographs from the Albert Kahn museum.
  • Policija za životinje u Filadelfiji: Specijalno izdanje (2008)

    image
    'Policija za životinje - Philadelphia' bori se protiv zlostavljanja i okrutnosti prema životinjama. Ovaj serijal donosi Vam necenzurirane prikaze životinja nad...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.