SEZONA: 2

EPIZODA: 2

SADRžAJ

Ponovno prikazujemo drugu sezonu Seoske gozbe. Ovaj gastro-putopisno-dokumentarni projekt sastavljen je od 7 emisija, a u njemu sudjeluju domaćice sa 7 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz 7 hrvatskih regija: Snježana Kovač, OPG Kovač iz sela Jaškova kraj Ozlja, Katarina Ciganović, OPG Magare iz Ivanić-Grada, Mirjana Milanković, OPG Milanković iz Vukovara, Marica Jug, OPG Marica Jug iz Nize kraj Našica, Tanja Tošić, OPG Tošić iz Razvođa kraj Drniša, Olgica Škopac, OPG Škopac iz sela Principi kraj Labina i Višnja Kršlin, OPG Kršlin iz Bregane.
U svakoj emisiji domaćice s ostalih šest gospodarstava dolaze u posjet sedmoj; tamo ih se upoznaje sa životom i radom na samom gospodarstvu, s kulturnim, povijesnim i tradicijskim posebnostima kraja u kojem se nalazi, a vrhunac svake emisije je večera koju domaćica priređuje svojim gošćama, vodeći pri tome računa da su namirnice koje koristi ili iz njezine vlastite proizvodnje ili iz njezinog kraja.
Nimalo lagan zadatak da otvori drugu sezonu pripao je Snježani Kovač iz prekrasnog sela Jaškova kraj drevnog grada Ozlja, gdje sa suprugom Tomislavom, bivšim uspješnim vozačem moto-cross utrka, uzgaja i prerađuje orahe iz orašnjaka od čak 800 stabala.
Snježana je svoje gošće iznenadila neobičnim menijem: za predjelo im je poslužila pileću salatu s orasima, za glavno jelo pripremila je odreske vepra u čokoladi, a za desert tortu rađenu prema povijesnom receptu same Katarine Zrinske.
A kako su se ostale sudionice provele u prekrasnoj prirodi ozaljskog kraja, je li im prijao ulazak u hladnu, kristalno čistu rijeku Dobru, i što su sve vidjele i doznale obilazeći stari dvorac Zrinskih i Frankopana?

Originalna glazba: Duško Šegvić
Animirana špica: Fabrika, Sarajevo

Slike

Seoska gozba: Jaškovo kod OzljaSeoska gozba: Jaškovo kod OzljaSeoska gozba: Jaškovo kod OzljaSeoska gozba: Jaškovo kod OzljaSeoska gozba: Jaškovo kod OzljaSeoska gozba: Jaškovo kod OzljaSeoska gozba: Jaškovo kod OzljaSeoska gozba: Jaškovo kod OzljaSeoska gozba: Jaškovo kod OzljaSeoska gozba: Jaškovo kod OzljaSeoska gozba: Jaškovo kod Ozlja

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Čini i začini

    image
    Aleksandra Stefanović za sebe kaže da je hedonista i porodični hedonistički kouč, šefica porodične kuhinje, autorka i menadžer Porodičnih gastronomija. U zabavnom...
  • Vegetarijanska narodna kuhinja

    image
    Kulinarska emisija.
  • Nadiya's Family Favourites (2018)

    image
  • Iz naše kuhinje

    image
    Kulinarski šou RTRS televizije.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.