SEZONA: 3

EPIZODA: 6

SADRžAJ

U šestoj emisiji trećeg ciklusa zaputili smo se u zadarsko zaleđe, u samo središte Ravnih kotara, gdje smo u Nadinu posjetili Dušanku i Šimu Škaulj, na OPG-u Škaulj.
Ova se vrijedna obitelj, koja se nakon oslobođenja svog kraja vratila na potpuno spaljeno i uništeno imanje, hrabo odlučila za novi početak. Rezultat njihovog rada je izniman: jedini su potpuno ekloški proizvođači vina u Hrvatskoj, a za svoja nadaleko poznata ekovina dobili su nagrade na nekim od najpoznatijih međunarodnih natjecanja. O kvaliteti njihovog truda i rada dovoljno govori podatak da ih je prije dvije godine, za svog posjeta Hrvatskoj, obišao i švedski kraljevski par, kralj Gustaf XVI. i kraljica Silivija.
Domaćica Dušanka svojim je gošćama servirala autentična jela iz zadarskog zaleđa: za predjelo je napravila orzoto s gljivama, inačicu rižota koja se radi od ječma. Za glavno jelo poslužila je janjetinu kuhanu u crnom vinu s krumpirom i bižima (graškom), a za desert je spravila prisnac pečen ispod peke.
Domaćin Šime gošće je poveo u obližnji Zadar, u jedinstven Muzej antičkog stakla, gdje su se i same okušale u puhanju stakla. Upoznale su se i s dugom tradicijom zadarskog zaleđa u preradi vune i izradi vunenih uporabnih predmeta, a koliko su bile uspješne u kušanju i ocjenjivanju vina, provjerite u novoj epizodi Seoske gozbe.

Originalna glazba: Duško Šegvić
Animirana špica: Fabrika, Sarajevo

Slike

Seoska gozba: Nadin pored ZadraSeoska gozba: Nadin pored ZadraSeoska gozba: Nadin pored ZadraSeoska gozba: Nadin pored ZadraSeoska gozba: Nadin pored ZadraSeoska gozba: Nadin pored ZadraSeoska gozba: Nadin pored ZadraSeoska gozba: Nadin pored ZadraSeoska gozba: Nadin pored ZadraSeoska gozba: Nadin pored ZadraSeoska gozba: Nadin pored ZadraSeoska gozba: Nadin pored Zadra

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Bon Apetit (2014)

    image
    Kada razmišljate o tome šta da skuvate, ukusni, poznati i jednostavni recepti uvek su dobrodošli. Takvi su i saveti poznatog kulinarskog dvojca, Lore i Stojana.
  • Slasna jela bez glutena (2019)

    image
    Gluten je kompleksna smjesa proteina koji se nalaze u pšenici, ječmu, zobi i raži. Dakle, čemu takva graja? Stoga, imate li celijakiju, ne podnosite gluten ili...
  • Hrana na štiklama

    image
    Serijal Hrana na štiklama nije samo koncept, to je životni stil. Predstavlja mladu, modernu ženu, koja pored svakodnevnih obaveza pronalazi vreme i način za...
  • Rreze dielli

    image
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.