Ocena korisnika: 5.5/10
(2 glasova)

SEZONA: 1

EPIZODA: 2

SADRžAJ

Nakon što su naši studenti dirigenti svojim dirigiranjem nasmijali žiri, članove Simfonijskog orkestra HRT-a i gledatelje, zabavi je došao kraj. Na kraju 1. emisije upoznali su svoje mentore koji su preuzeli brigu o njihovom školovanju. Upoznali su se dirigent Saša Britvić i Nicolas Quesnoit, Barbara Kolar i dirigent Robert Homen. Dražen Siriščević i Ivan Josip Skender poznaju se već dugo, ali nikad nisu mogli zamisliti da će jednom taj odnos biti profesor - učenik. Areta Ćurković napokon je upoznala dirigenta Filipa Pavišića, a Ozren Grabarić od tog dana intenzivno će se družiti s dirigentom Tončijem Bilićem.
Damir Urban sljedeće tjedne planira provesti na relaciji Rijeka - Zagreb kako bi mogao što više vježbati s dirigentom Alanom Bjelinskim, a prof. logopedije Tamara Živković-Ivanović svoje sate dirigiranja provest će u kazalištu Komedija gdje će je podučavati dirigent Krešimir Batinić.
A kako su tekle pripreme, vidjet ćete u reportažama koje će biti uvod u njihove nastupe. Studenti dirigenti nisu komentirali skladbe koje će dirigirati u 2. emisiji. Svi su bili zadovoljni dobivenim zadacima vjerojatno i zbog toga što su ih njihovi mentori izvlačili iz šešira, a i teško da bi mogli objasniti žiriju zašto im ne leži Čajkovski, Bizet ili Grieg.
Dakle, u drugoj emisiji: Nicolas Quesnoit dirigira "Romea i Juliju" Sergeja Prokofjeva (naravno na satovima dirigiranja nije odolio malo i otplesati); Areta Ćuković bi se vjerojatno bolje snašla u drami "Peer Gynt", ali ovaj put dirigirat će ulomak "Peera Gynta" Edwarda Griega. Barbara Kolar će dirigirati "Labuđe jezero", a Tamara Živković-Ivanović dobila je jedan "domaći" zadatak - "Kolo" iz "Licitarskog srca" Krešimira Baranovića. Vidjet ćemo postoji li i glazbena veza između Urbana i Verdija - Damir Urban dirigirat će uvertiru "Moći sudbine". Za kraj emisije još jedna uvertira poznate opere - "Carmen" Georgesa Bizeta i Ozren Grabarić.
Žiri je pokazao ocjene, a dvoje s najmanjim ocjenama morali su pred članove orkestra. Članovi orkestra pristupili su glasovanju i tako spasili jednog studenta. Nažalost, jedan student dirigent napustio je emisiju. On/ona neće biti naš maestro.


Dizajner svjetla: Marko Foretić
Glazbeni producenti: Tomislav Fačini i Krešimir Seletković
Majstor tona: Božidar Pandurić
Urednice: Romana Nemčić i Ariana Jandrić

Slike

MaestroMaestro 1.sezona 01Maestro 1.sezona 02Maestro 1.sezona 03Maestro 1.sezona 04Maestro 1.sezona 05Maestro 1.sezona 06Maestro 1.sezona 07Maestro 1.sezona 08Maestro 1.sezona 09Maestro 1.sezona 10Maestro 1.sezona 11Maestro 1.sezona 12Maestro 2.sezona 01Maestro 2.sezona 02

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Pinkove zvezdice

    image
    “Pinkove zvezdice” predstavljaju regionalno muzičko takmičenje za decu do 15 godina. Otkako je počeo sa emitovanjem 2014. godine, ovaj dečiji šou program je...
  • The Voice - Najljepši glas Hrvatske (2015)

    image
    "The Voice - Najljepši glas Hrvatske" multimedijski je projekt, jedinstveno natjecanje u kojemu stas, držanje i ljepota nisu presudni. Natjecanje se sastoji od...
  • MTV World Stage

    image
    Ovo je vaša prilika da vidite najveće umjetnike uživo na koncertu bez napuštanja udobnosti svog kauča.
  • My Zen Trendy (2017)

    image
    In order to find serenity, Val Kahl experiments meditation with the healing effect of crystals, as well as a Yoguitar class where one does yoga while someone...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.