SEZONA: 1

EPIZODA: 4 - Jardin Al-Azhar

SADRžAJ

Dobro došli u park Al-Azhar, središnji kairski vrt s 30 hektara vodoskoka i elegantnih paviljona. Koliko god neobičnim se to činilo, rijetki su tipično istočnjački vrtovi u gradu s tisuću minareta. Javni vrtovi, nastali u Europi, kad stignu na Bliski istok, nadahnjuju se Buttes Chaumontom ili parkom Monceauom, dok tradicionalni vrtovi s visokim zidinama i kanalima padaju u zaborav. Kad je 2005. otvoren park Al-Azhar, bila je to revolucija za stanovnike i pravi arhitektonski podvig. Teško je uz šum vodoskoka i miris jasmina zamisliti do koje je mjere taj teren izbjegao ono najgore. Golemi deponij na kojem se 500 godina taložilo smeće, pretvoren u sjajan vrt pruža egipatskom glavnom gradu nevjerojatna zelena pluća koja su danas postala najposjećeniji zeleni prostor u gradu.

Slike

Čudesni vrtovi - spoj prirode i umjetnostiČudesni vrtovi - spoj prirode i umjetnostiČudesni vrtovi - spoj prirode i umjetnostiČudesni vrtovi - spoj prirode i umjetnosti

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.