Ocena: 7.1/10
Ocena korisnika: 10/10

SEZONA: 1

EPIZODA: 2 - Back with a Vengeance

SADRžAJ

Potaknut uspjehom na Krimu, Putin se okreće Bliskom istoku. Tu zapadni čelnici pokušavaju angažirati ruskog predsjednika kao mirotvorca, ali Putin ima druge zamisli i pokazuje koliko je daleko spreman ići kako bi zadržao svoje saveznike na vlasti. Ne može zaustaviti svrgavanje Gadafija u Libiji, ali u Siriji intervenira brutalnom silom kako bi podržao Bašara al-Assada. Britanski premijer David Cameron opisuje svoje pokušaje pridobivanja Putina za mirovnu inicijativu u Siriji - kako se dodvoravao ruskom predsjedniku, ljubitelju džuda, na Olimpijskim igrama u Londonu i letio s njim helikopterom iznad mjesta održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sočiju. Cameronov tim misli da su možda odledili Putina, ali to je dovedeno u pitanje kad je Assad optužen za upotrebu kemijskog oružja. Unatoč svim Cameronovim molbama, Putin ne želi podržati zapadnu intervenciju i čini sve što može da je spriječi. Do prekretnice dolazi 2015. kad Putin odluči otići u Siriji dalje nego što su mnogi vjerovali da je moguće - šaljući ruske snage da pomognu Assadu. Kako kaže francuski predsjednik François Hollande: "Odmah mi je bilo jasno da smo prešli na drugu razinu." Prvi put od Afganistana, Rusija je intervenirala na stranom tlu. A britanski ministar vanjskih poslova Philip Hammond priznaje da su mnogi od njih osobno smatrali da ih je izvozao.

Slike

Putin i zapadPutin i zapadPutin i zapadPutin i zapadPutin i zapadPutin i zapadPutin i zapadPutin i zapadPutin i zapadPutin i zapadPutin i zapadPutin i zapadPutin i zapadPutin i zapadPutin i zapad

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.