poster

Kolaži o laži: Lažne vijesti

Kolaži o laži (2021)

dokumentarni | Hrvatska

Ocena korisnika: 10/10

SEZONA: 1

EPIZODA: 1 - Lažne vijesti

SADRžAJ

HRT-ova novinarka Maja Sever i satiričar Borna Sor imaju zadatak istražiti tko stoji iza širenja lažnih vijesti o globalnoj pandemiji koronavirusa na primjeru "Festivala slobode", manifestacije održane u rujnu 2020. godine, koja je nastojala usmjeriti šire mase na otpor prema poštivanju mjera nacionalnog stožera. Njih dvoje istražuju "Festivala slobode" i pokušavaju ući u trag organizatorima manifestacije koji odbijaju svaku komunikaciju s medijima i novinarima. Pri tom otvaraju pitanja o sudbini suvremenog novinarstva, ekspanziji dezinformacija tijekom pandemije i drugim tektonskim medijskim promjenama, a u svoj istraživački proces uključuju uredništvo Fotografa (prve hrvatske ovlaštene fact-checking agencije), Juricu Pavičića, novinara i kolumnista Jutarnjeg lista, Marka Rakara, političkog konzultanta i stručnjaka za IT i mnoge druge novinare, sociologe i politologe.

Slike

Kolaži o lažiKolaži o lažiKolaži o lažiKolaži o lažiKolaži o lažiKolaži o laži

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Globalna Hrvatska (2018)

    image
    O ulozi medija u izgradnji demokratskog društva često se lome koplja. Golemo je njihovo značenje u kriznim situacijama poput ove uzrokovane pandemijom...
  • Dekodiranje nauke

    image
  • Zoom In (2008)

    image
    Kratka emisija tijekom koje će gledatelji otkriti kako zaista izgleda snimanje najvećih hollywoodskih hitova.
  • Lovački klub

    image
    Dokumentarna emisija o lovu.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.