Omloop Het Nieuwsblad je biciklistička utrka koja se svake godine održava u Belgiji. Dio je "Otvarajućeg vikenda" belgijske biciklističke sezone, koji također uključuje utrku Kuurne-Brussels-Kuurne. Utrka je prvi put održana 1945. godine i postala je jedna od najprestižnijih jednodnevnih utrka u kalendaru biciklizma. Staza utrke pokriva otprilike 200 kilometara, počinje i završava u gradu Gentu.
Utrka uključuje mnoge brda flamanskih Ardena, uključujući poznati Muur van Geraardsbergen, koji je poznat po strmim popločanim usponima. U posljednjih nekoliko godina, utrka također uključuje žensko izdanje koje se održava istog dana kao i muška utrka. To je pomoglo povećati profil ženskog biciklizma i dalo ženskim vozačicama priliku da pokažu svoj talent na prestižnoj pozornici. Ukratko, Omloop Het Nieuwsblad je visoko cijenjena biciklistička utrka koja je bogata poviješću i tradicijom. To je pravi test upornosti i odlučnosti najboljih vozača na svijetu i događaj koji je obavezan za sve ljubitelje profesionalnog biciklizma.

Bilo je na kanalima:

Eurosport 2  Eurosport  

PREPORUKE
  • Grand Prix de Wallonie

    image
    Grand Prix de Wallonie je godišnja cestovna biciklistička utrka koja se održava svake godine u Valoniji u Belgiji.
  • UCI Mountain Bike World Championships

    image
  • Tour de Luxembourg

    image
    The Tour de Luxembourg is an annual stage race in professional road bicycle racing held in Luxembourg. The Tour de Luxembourg is classified as a 2.Pro race, the...
  • Cape Epic

    image
    The Absa Cape Epic is a physically grueling and mentally demanding mountain bike multi-stage race set in South Africa's Western Cape region.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.