Zemlja je savršen planet. Kreće se orbitom na savršenoj udaljenosti od Sunca. Nagnuta je pod najboljim kutom i ima mjesec pristojne veličine da ostane u ravnoteži. Osim toga, svakodnevno djelovanje planeta prirodno služi odvijanju života životinja i biljaka. Na primjer, globalnim vremenskim sustavom pitka voda kruži i raspoređuje se u sve dijelove, a kretanje morskih struja omogućuje prenošenje hranjivih tvari i u najdublje predjele oceana. Zahvaljujući svemu tome, doslovno nema tog kutka našeg planeta u kojem se ne može pronaći život. BBC-jeva petodijelna dokumentarna serija, jedinstven spoj kvalitetnog prikaza prirodoslovlja i geologije, tumači kako živi planet djeluje. Vidjet ćemo kako prirodne sile - vremenske prilike, oceanske struje, solarna energija i vulkani - pokreću, oblikuju i podupiru veliku raznolikost života na Zemlji. Pokazat će nam i kako su životinje odlično prilagođene svemu što im okoliš ponudi. Kombinacijom globalnog pogleda na planet iz svemira - služeći se najnovijom satelitskom tehnologijom - i intimnih životinjskih priča s najspektakularnijih staništa, serija nas vodi na vizualno zapanjujuće putovanje koje će promijeniti naš način gledanja na vlastiti dom.

Bilo je na kanalima:

ZDFinfo  ZDFneo  EXP Natyra  3SAT  BBC Earth  HTV1  Tring Planet  SLO1  HTV2  

PREPORUKE
  • Slučajni turist (2010)

    image
    Nakon što je raskrinkao najveće hrvatske misterije, Robertu je Knjazu preostalo samo još jedno - upoznati domovinu da bi je više volio. Robert Knjaz spakirao je...
  • Skrivena Indija (2015)

    image
    Indija je zemlja u kojoj živi preko milijardu ljudi. Ona je deo starog sveta koji ima blistavu budućnost. Možda se čini da u njoj nema mnogo mesta za divlje...
  • Grime and Punishment: Dirty Britain (2019)

    image
    Observational documentary series following the hidden army of cleaners, enforcement teams and inspectors cleaning up messy modern Britain.
  • Svet budućnosti (2008)

    image
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.