Ova iznimna dokumentarna serija naglašava važnost močvarnih područja kao neprocjenjivih staništa velikog mnoštva raznovrsnih čarobnih biljnih i životinjskih vrsta, kao i izvora prehrane, načina zarade za život te doma za mjesno stanovništvo. U zajednici biljaka i životinja, na ovim močvarnim zemljištima živi duh ravnice. Živa bića stvorena su tako da njihove fiziološke odlike kao duljina kljuna, oblik krila i duljina nogu određuju i način te područja na kojem se hrane. Zbog toga u močvarama svaka životinjska vrsta ima posebnu važnost. Gdje god živi kakva ptica, ona igra važnu ulogu u održavanju ekološke ravnoteže u ovome golemom domu natopljenom vodom. Istražite s nama svijet močvara, raj krilatih bića!

Bilo je na kanalima:

HTV3  HTV2  HTV1  

PREPORUKE
  • Putnici

    image
    Putujte s nama uz emisiju "Putnici" na kanalu Al Jazeera Balkans.
  • Zalogaj Kine

    image
    Ovaj dokumentarni serijal na najlepši način predstavlja kinesku hranu.
  • Ben Fogle - Ljudi od divljine (2013)

    image
    Ben Fogle traži ljude koji su okrenuli leđa suvremenom načinu života i odselili se u izolirane kutke svijeta. Sastat će se s hrabrim pojedincima koji su izabrali...
  • Karambolage (2004)

    image
    Karambolage proposes an amusing comparative anthropology of the natives on either side of the Rhine. Words, rites, objects, references.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.