Ocena: 6.2/10
Ocena korisnika: 7.5/10
(6 glasova)

SADRžAJ

Smešten u godine na početku Drugog svetskog rata, film istražuje neizvesnu sudbinu jugoslevenskih diplomata i diplomatskog osoblja koje je, zajedno sa svojim porodicama, deportovano iz zemalja koje je okupirao Treći rajh, u hotel na obali Bodenskog jezera. Među njima, u ovom hotelu našao se i naš veliki pisac - Ivo Andrić, u to vreme veleposlanik jugoslovenskog diplomatskog predstavništva u Berlinu.
Scenarista Vule Žurić našao je zanimljiv ugao za prikazivanje manje poznatog perioda iz života našeg nobelovca, dotičući istovremeno i priču o ljubavnom trouglu između Andrića, kostimografkinje Milice Babić i njenog muža Nenada Jovanovića. Kombinujući istorijske činjenice i fikciju, Žurić i Čolović kreirali su kamerni film koji pruža uznemirujuću sliku o nacizmu i ratnim užasima.

Slike

Proleće na poslednjem jezeruProleće na poslednjem jezeru

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Zakon o deci (2017)

    image
    Dok joj se brak raspada, sutkinja treba da donese presudu u slučaju koji uključuje tinejdžera koji odbija da primi transfuziju krvi zbog verskih uverenja. Fiona...
  • Vellčanstvenl Ambersonovl (2002)

    image
    Razmaženo derište, Džordž Amberson, užasnut je kada njegova majka, odnedavno udovica, obnovi vezu s imućnim Judžinom Morganom, koga je ostavila nekoliko decenija...
  • Mësonjëtorja (1980)

    image
  • Moj život sa sestrom (2006)

    image
    Kad joj otac i maćeha poginu u nesreći, studentkinja postaje starateljka sedmogodišnjoj polusestri.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.