poster

Sanjala sam pravu ljubav

DREAMING OF JOSEPH LEES (1999)

romantika, drama | SAD, Ujedinjeno kraljevstvo
Režiser: Eric Styles

Ocena: 5.9/10
Ocena korisnika: 3.3/10
(3 glasova)

SADRžAJ

Eva (Samantha Morton) je mlada Engleskinja čiji snovi pripadaju Josephu Leesu. Iako je Josepha (Rupert Graves) zadnji put vidjela kao četrnaestogodišnja djevojka, Eva i dalje sanjari o zgodnom geologu zaposlenom u romantičnoj Italiji. Gruba stvarnost i rad u tvornici namještaja ipak polako gase sjećanje na prvu ljubav, a poznanstvo s lokalnim farmerom Harryjem (Lee Ross), koji se strastveno zaljubljuje u Evu, odnose i posljednji tračak nade za bolje sutra.

Eva počinje živjeti s Harryjem, no njena se siva svakidašnjica prekida na jednom vjenčanju kada se bez ikakve najave pojavi čovjek iz snova - Joseph. Iako je izgubio nogu u nesreći u rudniku, njena je ljubav jača od svega. Dolazi trenutak odluke: hoće li Eva ostati zauvijek udaljena od ljubavi svoga života i u braku s čovjekom kojeg ne voli ili će riskirati i ostaviti sve zbog životne žudnje?Smještena u ruralni predio Engleske, Somerset, "Sanjala sam pravu ljubav" pomna je rekonstrukcija pedesetih godina prošlog stoljeća. Riječ je o jednostavnoj priči, o problemu ljubavnog odabira, oživljenoj sjajnim glumačkim izvedbama i nezaboravnim snimateljskim radom. Kao pripadnica filmova koji s nostalgijom oživljavaju minula vremena, ova će ljubavna drama sigurno pronaći svoje mjesto kod gledatelja koji vole neobične spojeve romantike i povijesne egzaktnosti, vidljive u preciznoj rekonstrukciji Engleske iz 1958. Zvijezda filma bez ikakve je sumnje velika glumačka nada, Samantha Morton ("Specijalni izvještaj", "Morvern Callar"). Iako je tjelesna sličnost s velikim glumicama prošlog stoljeća, poput Sarah Miles i kazališne dive Marie Falconetti od velike pomoći, ogromni talent Samanthe Morton stavlja ovu britansku glumicu izražajnog lica na posebno mjesto. Sjajno je glumio i Rupert Graves, lice poznato iz "Sage o Forsyteima" i mnogih uspješnih filmova ("Ludilo kralja Georgea").

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • In Every Season (1980)

    image
    The movie depicts a love story in a students campus where the feelings, love, and humor are interlaced with each-other.
  • Ljubav u TV prodaji (2020)

    image
    Dvoje voditelja prisiljeno je surađivati u pokušaju da dobiju promaknuće. No otkrivaju da kemija između njih postoji i kad nisu pred kamerama.
  • Raspevano srce (2022)

    image
    Vlasnica organske čajdžinice Boni Hajstrit ne želi da ima nikakve veze s muzikom, ali kad pomogne muzičkoj senzaciji Rajderu Džejmisonu da napiše tekstove za...
  • The Outsider (2018)

    image
    Cristian works at one of the Milan agencies as a graphic designer. One day he decides to give up this job to seek his own way and answer the questions that bother...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.