poster

Dietrich i Garbo - Anđeo i Božanstvena

Dietrich, Garbo, l'ange et la divine (2015)


SADRžAJ

One nisu samo dvije filmske legende. Marlene Dietrich i Greta Garbo utjelovljenje su filma. Te dvije ikone, simboli bezvremena glamura, svojom su egzotičnošću i hrabrošću zauvijek promijenile erotsku maštu cijele jedne ere.
Njihovo je suparništvo na filmu dobro poznato. U zlatno doba holivudske kinematografije studiji Paramount i MGM uporno su im davali slične uloge i tako ih gurali u dvoboj za naslov kraljice kino-blagajni. Obje su zvijezde sudjelovale u tom nadmetanju i tijekom svojih karijera nastojale izgraditi mit o samima sebi.
Božanska Greta Garbo: prelijepa, distancirana, nedosežna.
Anđeoska Marlene Dietrich: zavodljiva, očaravajuća, eksplozivna.
Špijunirale su jedna drugu cijeli život premda se nikad nisu upoznale. Jedino su se srele na jednoj od zabava Orsona Wellesa 1941. Hladno su se pozdravile i to je bilo sve.
No završava li priča doista tako? Američka novinarka Diana McLellan, autorica knjige "Djevojke: Sapfa ide u Hollywood" otkrila je da su se dvije glumice zapravo upoznale tijekom snimanja filma Ulica bez radosti Georga Wilhelma Pabsta u Berlinu 1925. Navodno su se upustile u kratkotrajnu romansu koja je loše završila. Taj neuspjeh potaknuo je njihovo nemilosrdno nadmetanje i pomogao oblikovati njihov imidž razigrane Marlene protiv neuhvatljive Grete.
S obzirom na tu novootkrivenu ljubavnu epizodu, ovaj film baca novo svjetlo na strastveni dvoboj između Marlene Dietrich i Grete Garbo. Ali, iza popularne borbe i uljepšanih legendi, u filmu otkrivamo intimni portret dviju žena, sa svim njihovim ožiljcima i manama.

Slike

Dietrich i Garbo - Anđeo i BožanstvenaDietrich i Garbo - Anđeo i BožanstvenaDietrich i Garbo - Anđeo i BožanstvenaDietrich i Garbo - Anđeo i BožanstvenaDietrich i Garbo - Anđeo i BožanstvenaDietrich i Garbo - Anđeo i BožanstvenaDietrich i Garbo - Anđeo i BožanstvenaDietrich i Garbo - Anđeo i BožanstvenaDietrich i Garbo - Anđeo i BožanstvenaDietrich i Garbo - Anđeo i Božanstvena

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Audrey (2020)

    image
    Audrey Hepburn won her first Academy Award at the age of 24 and went on to become one of the world's greatest cultural icons: a once-in-a-generation beauty, and...
  • Garbo: The Spy (2009)

    image
    A compelling account of Juan Pujol, an extraordinary Spanish double agent during WWII who helped change the course of history.
  • The Great Hack (2019)

    image
    Data—arguably the world’s most valuable asset—is being weaponized to wage cultural and political wars. The dark world of data exploitation is uncovered through...
  • Nomad, tragovima Brusa Četvina (2019)

    image
    Kada je legendarni pisac i avanturista Brus Četvin umro od AIDS-a, pozvao je svog prijatelja i saradnika Vernera Hercoga, tražeći da pogleda njegov skorašnji film...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.