poster

Kobna simpatija

Valentine Road (2013)

Režiser: Marta Cunningham

Gdje gledati
Emisija nije dostupna u zemlji
Ocena: 7.0/10

SADRžAJ

12. februar 2008. godine počeo je kao svaki drugi dan u osnovnoj školi Grin Džunior u kalifornijskom gradu Oksnardu. Ali, pre kraja dana, 15-godišnji Lorens “Lari” King borio se za život nakon što ga je u potiljak upucao drug iz razreda, Brendon Mekineri. Dva dana kasnije, na Dan zaljubljenih, Lari je umro – kao žrtva zločina mržnje koji je dospeo na naslovne strane i dramatično promenio živote učenika, nastavnika i čitave zajednice. “Kobna simpatija” je moćan dokumentarac koji istražuje tragično ubistvo mladog, gej tinejdžera koji je tek počeo da otkriva svoj polni identitet. Film rasvetljava okolnosti koje su dovele do ovog šokantnog zločina, kao i njegove složene posledice – podižući zabrinutost za bezbednost lezbejskih, gej, biseksualnih i transrodnih (LGBT) tinejdžera i preispitujući efikasnost obrazovnog sistema i zakona o maloletničkoj delikvenciji.

Slike

Kobna simpatijaKobna simpatijaKobna simpatijaKobna simpatijaKobna simpatijaKobna simpatija

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Kroz kanjon (2019)

    image
    Fotograf Piter Makbrajd i pisac Kevin Fedarko kreću na putovanje dugo 1.200 km kroz Veliki kanjon Kolorada. Od početka izazov je bio prevelik. Više ljudi stajalo...
  • America in Rome (1998)

    image
  • San (2014)

    image
    Film „San“ prikazuje kreativni proces više od 40 međunarodnih umetnika koji su učestvovali u pripremi večere sastavljene kao opera u 12 jela, sa gastronomskim...
  • A Perfect 14 (2018)

    image
    Exploring the fascinating world of plus-size modelling and the women involved who are fighting to reshape fashion and the standards of society.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.