Ocena: 8.0/10
Ocena korisnika: 7.4/10
(7 glasova)

SADRžAJ

Tinedžer Dvejn prijavljuje se kao dobrovoljac za rat u Koreji, a njegov najbolji drug se Soni upušta u vezu sa ženom svog trenera ragbija. Pritom su obojica zaljubljeni u lokalnu lepoticu, koja je sasvim svesna svog seksipila.
"Poslednja bioskopska predstava" je ekranizacija poznatog romana američkog pisca Larija Mekmartrija kao i najpoznatije ostvarenje reditelja Pitera Bogdanovića.
Zatvaranje lokalnog bioskopa simbol je završetka jedne epohe, mladalačkih razočaranja, kao i nevolje u koje upadaju, prošarano nostalgijom za prošlošću i jednostavnim tradicijama američkog zapada.
Film "Poslednja bioskopska predstava" postigla je velik uspeh u bioskopima, kritičari su ga je dočekali isključivo rečima hvale.
Film je osvojio dva Oskara, za sporednu mušku i žensku ulogu, od ukupno sedam nominacija.

Slike

Poslednja bioskopska predstava

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Day (2011)

    image
    Armel Hostiou's haunting study of urban alienation follows three characters-a woman, a man, and a child-over the period of a single day in Paris. They don't know...
  • Komisari i Dritës (1966)

    image
  • Gjeneral gramafoni (1978)

    image
    Halit Berati, a virtuoso clarinet player, becomes a focus of the resistance by the common people of Albania to the attempts by the Italians in the 1930's to...
  • Kralj i kraljica Munlajt Beja (2003)

    image
    Alison Dodge (K. Bell) ima sedamnaest godina, živi s majkom, završila je srednju školu i pre odlaska na fakultet želi provesti leto sa ocem kojeg i ne poznaje....
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.