SADRžAJ

Vajarka Kamil Klodel, na zalasku svoje karijere, ima psihičke probleme.Dok je, kao mlada vajarka, radila u ateljeu vajara Augusta Rodena, bila je njegova, ne samo muza, nego i ljubavnica.
Nakon kraha njihove veze, teško nabavlja finansijaska sredstva za nastavak rada. Očajna, uništava svoje skulpture, smatrajući Rodena glavnim krivcem za njen umetnički i psihički slom.
Kamilin mlađi brat, Pol, smešta je u psihijatrijsku bolnicu.
Radnja filma je hronika koja prati njene dane u bolnici. Kamil je depresivna i očajna, i pokušava da uveri lekare i brata da joj je bolje i da joj nije mesto među drugim bolesnicima.
Iako glavni lekar smatra da se Kamil oporavila i da bi mogla da napusti bolnicu, njeni majka i brat se oglušuju o njegove preporuke.
Kamil ostaje u bolnici okružena drugim bolesnicima. Zanimljivo je da se ne radi o statistima, već o stvarnim psihijatrijskim pacijentima, što daje posebnu težinu i autentičnost filmu.

Slike

Kamil Klodel 1915Kamil Klodel 1915Kamil Klodel 1915Kamil Klodel 1915Kamil Klodel 1915

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Lav (2016)

    image
    Neverovatna priča o petogodišnjem indijskom dečaku, koji je slučajno zaspao u vozu dok je čekao svog 14-godišnjeg brata u indijskom gradu Berhanpuru. Nažalost,...
  • Otkriće (2019)

    image
    Kad Džon, sin Džojs Smit, propadne u zaleđeno jezero tokom igre, završava u bolnici, ali ne dolazi sebi. Džojs odbija da se preda, prkoseći nauci i istoriji dok...
  • Ubod (2011)

    image
    Majk Veis je talentovani mladi advokat iz Hjustona i zavisnik od droge. Pol Denziger je njegov dugogodišnji prijatelj i partner. Oni vode advokatsku firmu i...
  • Pisma Majke Tereze (2014)

    image
    Majka Tereza, dobitnica Nobelove nagrade za mir, smatra se jednom od najvećih humanitarki modernog doba. Svojim nesebičnim radom nadahnula je milijune ljudi. Film...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.