SADRžAJ

Film se sastoji od tri priče. Priču „Vrtlog“ je režirao Hajrudin Krvavac, a „Močvara“ Gojko Šipovac, dok su priču „Otac“ režirali zajedno.

Otac

U vreme Drugog svetskog rata Nemci dolaze u srpsko selo i zatiču seljake u polju na oranju. Nemački oficir naređuje streljanje muškaraca i iz grupe izdvaja starca koji se zatekao sa dva sina. Starcu nudi da izabere jednog od dva sina koga će da spasi od streljanja.

Močvara

Dva jugoslovenska partizana Vladimir i Pavle progonjeni beže Nemcima kroz močvaru. Vladimir koji je ranjen i iscrpljen, pomišlja na predaju. Pavle ga odgovara znajući da bi predajom Nemcima otišao u sigurnu smrt. Nemačka potera se približava a oni imaju samo jedan šmajser.

Vrtlog

Vatra je otvorena na grupu jugoslovenskih partizana koja je noću prelazila reku. Ranjeni mladić je ispao iz čamca i doplivao na rečnu adu. Srpski četnici zorom pokreću pretragu, a igrom slučaja Stojan uskoro pronalazi svog ranjenog sina. Otac četnik i ranjeni sin partizan počinju skrivanje od jedne i druge strane.

Slike

VrtlogVrtlog

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Tajna (2007)

    image
    Parižanin Francois dobiva obavijest da mu je nestao otac. Događaj ga vraća u 1955. godinu, u njegovo djetinjstvo kad je bio stidljivi i nesigurni dječak. Živio je...
  • Praznik (1967)

    image
    U srpskom selu, na Božić, godine 1943, četnici prihvataju dvojicu oborenih američkih pilota i ukazuju im gostoprimstvo. Saznavsi, međutim, da Nemci traže pilote,...
  • Liri a vdekje (1979)

    image
  • Operacija Minsmit (2021)

    image
    Priča prati dva britanska oficira koji podmeću lažne dokumente na tijelo mrtvog čovjeka i stavljaju ga u neprijateljske vode u nadi da će lažne informacije stići...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.