poster

Jarčevo slavlje

La fiesta del chivo (2005)

drama | Dominikanska Replublika, Španjolska, Ujedinjeno kraljevstvo
Režiser: Luis Llosa

Gdje gledati
Emisija nije dostupna u zemlji
Ocena: 6.4/10

SADRžAJ

Film govori o vremenu diktature Rafaela Trujilla koji je vladao Dominikanskom Republikom. Pratimo odnos oca i kćerke, gdje otac strada padom u nemilost diktatora, a kćerka postaje žrtva vremena u kojem živi. S druge strane, grupa ljudi koje je Trujillo ponizio, sprema atentat na njega. Najvažniji aspekt filma je prikaz moralnog pada čovjeka kome privilegije udobnog života mute razum, a želja da ih povrati vodi u postupke koji izazivaju apsolutno gađenje.

Slike

Jarčevo slavlje

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Sahranjen (2019)

    image
    Kako bi proveo noć sa svojom ljubavnicom, nadzornik šalje njenog muža i svog kolegu u opasni rudnik uglja. Nakon obrušavanja, rudar ostaje zarobljen sa malim...
  • Podmetnuto ubistvo (1994)

    image
    Nakon smrti supruge, bivši policajac Jonathan Stone seli se u predgrađe Seattlea kako bi započeo sa novim životom. U predgrađu ga nepravedno optuže za ubistvo...
  • The Old Shell (1980)

    image
  • Najbolje godine (2020)

    image
    Priča o Italiji, od osamdesetih godina do danas, ispričana kroz živote četiri prijatelja, kroz 40 godina njihovih ljubavi, traganja, uspjeha i neuspjeha.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.