Pet filmova o Nives Kavurić - Kurtović

Pet filmova o Nives K.K. (1980)

Režiser: Nenad Puhovski

Gdje gledati
Emisija nije dostupna u zemlji
Ocena korisnika: 5.4/10
(5 glasova)

SADRžAJ

Film je strukturiran mozaično i sastavljen je od pet cjelina. U prvoj, "Film o filmu", ljudi različitih profesija govore o tome kakav bi film o slikarici trebalo napraviti.
U drugoj cjelini, "Film za producenta", navode se osnovni biografski podaci o slikarici. U trećoj, "Film za scenarista", na klasičan se način, uz predstavljanje slika i popratni tekst, govori o slikarstvu Nives Kavurić-Kurtović, a u četvrtoj, "Film za autora TV filma", prikazan je pristup drugog redatelja istoj tematici. U posljednjoj cjelini, "Film za Nives", pokušava se prići slikarstvu Nives Kavurić-Kurtović na nov način. Izdvajajući samo tretman ruke u njezinom slikarstvu, upotrebom trika i potpune animacije, pokušava se naći nov, filmu primjeren činitelj u umjetnosti Nives Kavurić-Kurtović.

TRAJANJE: 20 min

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Aircraft Carrier: Guardian of the Seas (2016)

    image
    One of the greatest engineering feats in history, the modern US nuclear carrier is a masterpiece of technology, and the flagship of a fleet.
  • Potraga za Gadafijevim milijardama (2020)

    image
    Duže od 40 godina, pukovnik Muamer Gadafi, kog su nazivali i “besni pas”, vladao je Libijom čvrstom rukom. Disidenti su ubijani, kritičari stavljani na muke,...
  • My Journey Through French Cinema (2016)

    image
    Bertrand Tavernier's personal journey through French cinema, from films he enjoyed as a boy to his own early career, told through portraits of key creative figures.
  • Zvučni talasi (2019)

    image
    Film otkriva skrivenu snagu zvuka u kinematografiji, upoznaje nas sa neopevanim herojima koji je stvaraju i sadrži uvide legendarnih reditelja sa kojima sarađuju....
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.