poster

Vitamanija: smisao i besmisao vitamina

Vitamania: The Sense and Nonsense of Vitamins (2018)

dokumentarni | Australija
Režiser: Sonya Pemberton
EXP Shkence | 30.4.24. | 21:55

Ocena: 6.9/10

SADRžAJ

Ove godine, svet će potrošiti preko 100 milijardi dolara na vitamine i suplemente. Skoro milijardu nas ih uzima svakodnevno, ili ih daje svojoj deci. Svake nedelje se objavljuju novi benefiti. Neki lekari ukazuju na studiju koja je pokazala da oni spašavaju živote. Mnogi drugi tvrde da je većina vitaminskih proizvoda bezvredna, a poneki su čak i opasni. Sve to izaziva zabunu. U svetu u kom se čak ni naučnici međusobno ne slažu, kako da odlučimo da li da ih pijemo ili ne? Kako da razdvojimo smisleno od besmislenog? U “Vitamaniji”, najnovijem dokumentarcu Emijem nagrađivanog australijskog Džinpul Prodakšnsa, dr Derek Miler nas vodi na epsko putovanje širom sveta, kroz istragu o nauci o vitaminima i istoriju. Ono što otkriva će uzburkati strasti u oba tabora.

Glumci
Scenarista:
TRAJANJE: 90 min

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • America in Rome (1998)

    image
  • Kroz kanjon (2019)

    image
    Fotograf Piter Makbrajd i pisac Kevin Fedarko kreću na putovanje dugo 1.200 km kroz Veliki kanjon Kolorada. Od početka izazov je bio prevelik. Više ljudi stajalo...
  • A Perfect 14 (2018)

    image
    Exploring the fascinating world of plus-size modelling and the women involved who are fighting to reshape fashion and the standards of society.
  • Svemirski vulkani (2017)

    image
    Međunarodni tim vulkanologa povlači paralele između vulkana na Zemlji i onih na drugim planetama i otkriva kako oni nisu samo destruktivna sila već suštinski za...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.