poster

Sumrak u bečkom haustoru

Sumrak u bečkom haustoru (2020)

dokumentarni | Srbija

Ocena: 7.2/10
Ocena korisnika: 1/10
(4 glasova)

SADRžAJ

Dokumentarno-igrani film pripoveda o trojici protagonista Darku, Milenku i Goranu, koji 20 godina voze taksi po Beču, a problem nastaje kada nova gradska vlast u skladu sa smanjenjem socijalnih davanja, uvodi poreze taksistima. Nameti su veliki, i tako je mnogim taksistima budućnost ugrožena, posebno spomenutim junacima Đorđevićevog ostvarenja. Beč obeležava 50 godina od dolaska gastarbajtera iz socijalističke Jugoslavije u Austriju, a njih trojicu povezuje vračara Vladica iz istočne Srbije, kod koje redovno dolaze da im „pročita budućnost iz karata ili ih zaštiti od negativnih sila". Film od 110 minuta je zasnovan na romanu Darka Markova koji je i učesnik u filmu, uz Milenka Radosavljevića, Gorana Pavlovića i Vladicu Milosavljević, od autora poznatih avangardnih i kontroverznih projekata Made in Serbia i Život i smrt porno bande.

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Pick of the Litter (2018)

    image
    Pick of the Litter follows a litter of puppies from the moment they're born and begin their quest to become Guide Dogs for the Blind, the ultimate canine career....
  • Večita planeta: Heroji okeana (2021)

    image
    Legendarna okeanografkinja Silvija Erl, i njene kolege naučnici, pripovedaju o radu koji se vrši širom sveta, za zaštitu morskih ekosistema.
  • Začarano kraljevstvo (2014)

    image
    BBC Earth Film vodi nas na putovanje kroz Afriku i otkriva nam prirodni svet koji je čudniji, magičniji i mističniji nego što bismo ikada mogli da pretpostavimo!...
  • Enzo Avitabile Music Life (2012)

    image
    Jonathan Demme helms this musical documentary that shines a light on the eclectic sounds of songwriter-musician Enzo Avitabile.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.