poster

Eksplozivna situacija - Izrael i Palestina

The Tinderbox (2022)

dokumentarni | Ujedinjeno kraljevstvo
Režiser: Gillian Mosely

Ocena: 7.7/10
Ocena korisnika: 8.5/10
(2 glasova)

SADRžAJ

Dokumentarni film donosi dubinsku analizu, otvarajući neke nove perspektive, obje strane izraelsko-palestinskog sukoba, počevši od njegova katalizatora pa do razloga zašto i dalje bjesni te propitivanja što se treba dogoditi da se zaustavi.
Osim što pruža povijesni kontekst, film također prikazuje ljudsko lice sukoba dajući riječ raznim suvremenim glasovima.
Ovo vrlo osobno putovanje stavlja pod upitnik sve što znate o sukobu. Redateljica propituje sve što misli da zna o izraelsko-palestinskom sukobu vraćajući se na povijesne činjenice i probleme geopolitičke prirode (rasizam, nejednakost, imigracija i lažne istine). Potiče nas na razmišljanje, rijetkim i dragocjenim svjedočanstvima doseljenika i političkih članova Hamasa, o trenutačnim i budućim uzrocima i posljedicama sukoba.

Scenarista:
TRAJANJE: 91 min

Slike

Eksplozivna situacija - Izrael i Palestina

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Ubice iz dubine mora (2017)

    image
    Istražujemo načine kako sve životinje ubijaju u okeanu.
  • Dancing with the Birds (2019)

    image
    From ruffling their majestic feathers to nailing im-peck-able courtship routines, birds in paradise flaunt their best moves in hopes of landing a mate.
  • My Journey Through French Cinema (2016)

    image
    Bertrand Tavernier's personal journey through French cinema, from films he enjoyed as a boy to his own early career, told through portraits of key creative figures.
  • Benksi osvaja Njujork (2014)

    image
    Popularni i kontroverzni britanski umetnik, koji sebe naziva Benksi, 1. oktobra 2013. godine, objavio je da će provesti mesec dana u pet njujorških okruga tokom...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.