SADRžAJ

One imaju između 12 i 24 godine. Odrasle su u svijetu u kojem su suše, poplave i požari sve učestaliji i jedna im je borba zajednička: hitno djelovanje po pitanju klimatskih promjena.
Unatoč kulturnim i geografskim razlikama devet mladih aktivistica ujedinjene su oko iste borbe: osvještavanja potrebe za hitno djelovanje po pitanju klimatskih promjena, borbe protiv političkog nedjelovanja i promicanja radikalne društvene promjene kako bi nam priroda i društvena pravda postali prioritet.
Kao i najpoznatija od njih, Greta Thunberg, te mlade žene od 12 do 24 godine već posjeduju karizmu i sigurnost nekih od najvećih političkih ličnosti u povijesti. Tko su te aktivistice odlučne u namjeri da promijene svijet? Kako možemo razumjeti njihovu ljutnju? Koje nade bude? Kombinirajući dirljive iskaze očevidaca i arhivske snimke koje oduzimaju dah, dokumentarni film priča priču o tih devet nevjerojatnih mladih žena.

Slike

Gretina generacijaGretina generacijaGretina generacija

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.