poster

This Is Art

This Is Art (2017)

Documentary | Spain

Where to watch
Show not available in country
User rating: 10/10

SEASON: 1

EPISODE: 1

SYNOPSIS

Serija nas vodi na putovanje u našu nutrinu, naše osjećaje i preokupacije, emocije koje nas obilježavaju kao ljudska bića. Umjetnost ima moć pobuditi sve moguće osjećaje i dojmove. Zahvaljujući njoj, možemo dokučiti tko smo uistinu. Serija nam nudi nešto novo i uzbudljivo, no istodobno je i poučna, namijenjena gledateljima svih profila, zato što smo svi mi sposobni žudjeti, voljeti, mrziti, smijati se i plakati. Zahvaljujući ljepoti umjetničkih forma, istražit ćemo unutarnje mehanizme ljudske prirode. Svi se umjetnici služe umjetnošću kako bi objasnili svoje emocije. A svi se mi služimo emocijama kako bismo objasnili razne aspekte povijesti umjetnosti.
Serija će dotaknuti univerzalne teme poput žudnje, ekstaze, ljubavi, nadahnuća, samoće, ludila, vjere, straha, tuge, ljubomore, nade i taštine. U svakoj epizodi progovara o tim temama govoreći o slikarstvu, kiparstvu, glazbi, arhitekturi i književnosti, uz odvažne, zadivljujuće i zanimljive vizualne prikaze, u duhu same biti ove serije. To što je s nama Ramon Gener nije slučajnost. Svoj je voditeljski talent dokazao u serijama poput Ovo je Opera, koju je prikazala Hrvatska televizija, te Ópera en Texans. A njegova nevjerojatna sposobnost da prenese strast, znanje i čaroliju svih tih zamisli ono je što će ponijeti gledatelja na tom prekrasnom putovanju kroz ljudsku prirodu.
Kao što je Picasso jednom rekao: "Sva su djeca rođeni umjetnici, no pritom je teško ostati umjetnikom kada odrastete". Slijedeći Picassove smjernice, u današnjoj epizodi pozabavit ćemo se konceptom djeteta u sebi, koje svaki umjetnik mora nositi. Drugim riječima, govorit ćemo o elementu koji je nužan za stvaranje: znatiželji.
Slaveći znatiželju, kao nit vodilju preuzet ćemo metafore iz Malog princa Antoinea de Saint-Exupéryja, tog velikog djeteta koje je stvorilo jedan od najznačajnijih fenomena u svijetu književnosti.
Picasso, Magritte, Mozart i Leonardo da Vinci bili su umjetnici koji nisu prestajali postavljati pitanja i koristiti se svojom znatiželjom kako bi stvarali.
Upoznat ćemo nove umjetnike, poput madridskoga fotografa Cheme Madoza, koji prekoračuje granice znatiželje kako bi nas uvukao u svakidašnje prostore koje preobražava u čarobne i zadivljujuće. Razgovarat ćemo i s Lucianom Floridijem, profesorom filozofije na Oxfordskom sveučilištu, o važnosti djeteta u nama, koje svaka osoba nosi u sebi. A s oftalmologinjom Elenom Barraquer porazgovarat ćemo o dubini polja na slikama. Sve to otkrit ćemo pod vodstvom Ramona Genera koji će nas, svojim poznatim entuzijazmom i erudicijom, na pristupačan i poučan način prenijeti u nevjerojatan svijet.

Photos

This Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is ArtThis Is Art

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • NASA's Unexplained Files (2012)

    image
    A look is taken at exclusive NASA footage and firsthand accounts of mysterious fly objects from astronauts and scientists are presented.
  • Mediterranean with Simon Reeve (2018)

    image
    The travel writer and broadcaster journeys around the Mediterranean discovering the extremes that lie beneath the picture postcard tourist veneer.
  • The Directors (2018)

    image
    A fascinating look at the life and work of some of Hollywood's most iconic filmmakers.
  • Crikey! It's the Irwins (2018)

    image
    The Irwin family share their wildlife adventures from around the world.
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.