poster

Informer

Informer

Magazine | Croatia

Where to watch
Show not available in country

SEASON: 1

EPISODE: 126

SYNOPSIS

Iz Porezne uprave uvjeravaju da će se u kolovozu isplatiti manje-više cijeli preplaćeni porez na dohodak. Kako već neko vrijeme na ispunjavamo papire i ne šaljemo ih poštom, jer se sve radi automatski, Informer pojašnjava tko ga mora prijaviti i u kojim situacijama uopće može računati na povrat.
Teritorijalni preustroj nitko više ne spominje, no kada se i spomene uglavnom je to u kontekstu fiskalnih kapaciteta jedinica lokalne samouprave. Naime, sigurno bi jedan od uvjeta opstanka trebala biti financijska održivost. A ona se doznaje iz temeljnoga dokumenta - proračuna lokanih jedinica. No transparentnost objavljivanja nije nimalo blistava. Evo što kaže istraživanje Instituta za financije.
A gdje je država zaglavila u svim svojim pokušajima reformiranja poreza, mirovina, privlačenja ulaganja, i zašto ništa od toga ne donosi rezultate, o svemu tome razgovaramo s Ivom Bičanićem, nekadašnjim profesorom s Ekonomskog fakulteta i aktivnim autorom kritičnih ekonomskih tekstova.
Na jesen kreće eksperimentalna kurikularna reforma, no slagali se s njom ili ne, činjenica je da ni ona ne ide dovoljno na ruku strukovnome obrazovanju. Jaz između obrazovanja i potreba tržišta rada sve je veći, pa nema druge nego nadati se da će eksperimentalni program dualnoga obrazovanja, što kreće najesen, značiti neku razliku.
Vjerovali ili ne, studija OECD-a kaže da su među glavnim razlozima razvoda brakova - financije. U braku, naime, uvijek netko više financijski potegne, a netko više troši, pri čemu je i cilj potrošnje često potpuno različit. Jesu li onda zajedničke financije spona koja veže ili razdvaja partnere? Više u rubrici Moj novac.

Photos

InformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformer

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • Internationales

    image
  • Entertainment News On 5

    image
    A daily round-up of showbiz news and gossip from around the world, focusing on celebrities, movies, music and entertainment.
  • The Minute

    image
    A magazine show that takes a closer look into the world of sport.
  • UEFA Champions League Magazine

    image
    The latest news and updates from the UEFA Champions League.
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.