poster

Informer

Informer

Magazine | Croatia

Where to watch
Show not available in country

SEASON: 1

EPISODE: 113

SYNOPSIS

Ako je u Hrvatskoj nešto komplicirano onda su to porezi. K tome se najvažniji porezi mijenjaju barem jednom na godinu, pa nije nikakvo čudo što prosječan građanin poreze ni najmanje ne razumije. Evo kako su četiri profesorice sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta pokušale problematiku približiti svima nama.
U Hrvatskoj je oko 10 tisuća izbjeglica i mnogi od njih žele novu priliku potražiti baš ovdje. S obzirom na to da hrvatske radne snage kronično nedostaje, bilo bi logično da su imigranti dio rješenja. U Informerovoj priči pokazujemo zašto stvari ne idu glatko.
Glatko ne idu ni reforme, apsolutno ničega, pa tako ni znanosti i visokog obrazovanja. Izjeda ih isti virus koji je poharao i društvo - korupcija i nepotizam. O tome i još koječemu drugome razgovarali smo s fizičarem i društvenim kritičarem Antonijem Šiberom.
Posljednjih su godina zaredale konferencije o ženama koje nastoje izjednačiti ulogu i položaj žena prije svega u biznisu. Unatoč svim tim naporima žene su i dalje manje plaćene. Kakvo je pravo stanje i zašto bi cijelo društvo trebalo inzistirati na jednakosti?
Iako se socijalistički mentalitet svako malo optužuje za gospodarsko zaostajanje, kult rada nikada nije bio tako jak kao danas. Inzistiramo da se naši životni izbori, među ostalim, i zanimanja, prilagode tržištu. U rubrici Moj novac okrećemo tezu - evo kako bismo birali posao kada bismo ignorirali bitku za novac.
Zemlja cvijeća, Nizozemska, izvozom cvijeća prosječno utrži 80 milijuna eura na tjedan. U tjednu Dana zaljubljenih čisti profit dosegne oko 125 milijuna. Hrvatski cvjećari takvo što ne mogu ni sanjati, no iako većinu mirisnih biljaka uvozimo, Informer propituje može li se od cvijeća živjeti?

Photos

InformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformer

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • Internationales

    image
  • UEFA Champions League Magazine

    image
    The latest news and updates from the UEFA Champions League.
  • Entertainment News On 5

    image
    A daily round-up of showbiz news and gossip from around the world, focusing on celebrities, movies, music and entertainment.
  • The Minute

    image
    A magazine show that takes a closer look into the world of sport.
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.