poster

Informer

Informer

Magazine | Croatia

Where to watch
Show not available in country

SEASON: 1

EPISODE: 107

SYNOPSIS

Spora, skupa, neučinkovita, neproduktivna, to je u najkraćim crtama, hrvatska javna uprava. Takva je ponajviše zahvaljujući stranačkim zapošljavanjima, praksi koju bez iznimke čvrsto provode sve vlade. Kako onda progurati kriterije za ocjenjivanje zaposlenih?
Cijenu stranačkoga zapošljavanja plaćamo (i) bijegom iz zemlje. No, ne iseljavaju obrazovani samo u obećane zemlje razvijenoga zapada. Kako uopće komentirati činjenicu da iseljavamo u zemlje koje su nam ne tako davno gledale u leđa? Informer donosi priču iz Češke kamo je odselila mlada obitelj.
Ima i onih 'jače psihološke konstitucije' koji odlučuju ostati i pokušati pokrenuti vlastite poslove. Informer donosi priču o onima koji su Hrvatskoj odlučili dati još jednu šansu.
Znati raspolagati novcem svojevrsna je umjetnost. Tu vrstu umjetnosti usavršavamo na dva načina: onda kada novca nema dovoljno, pa se znalački snalazimo ili kada počnemo razlikovati pojmove 'trebati' i 'željeti'. Upravo o tome znamo li razlikovati s kojim ciljem idemo u kupovinu - onda kada trebamo ili kada želimo - priča se u rubrici Moj novac.
Ideja dijeljenja prostora i strojeva među tvrtkama u istoj ili sličnoj branši nije nova, ali s krizom se ukorijenila i u Hrvatskoj. Recimo da pokrećete kuharski ili slastičarski biznis. Početnike će najviše stajati prostor i kuhinjska oprema, stoga se jedna dama sjetila ideje: podijeliti zajedničku kuhinju!

Photos

InformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformer

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • Littoral

    image
  • Entertainment News On 5

    image
    A daily round-up of showbiz news and gossip from around the world, focusing on celebrities, movies, music and entertainment.
  • UEFA Champions League Magazine

    image
    The latest news and updates from the UEFA Champions League.
  • Hall of Fame Olympics

    image
    Protagonisti serije "Hall of Fame" su sportaši koji su posvetili svoj život sportu, s ciljem ostvarivanja olimpijskog sna. Kroz njihove intervjue i slike...
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.