poster

Informer

Informer

Magazine | Croatia

Where to watch
Show not available in country

SEASON: 1

EPISODE: 42

SYNOPSIS

Gospodarstvo raste ponajviše zato što raste osobna potrošnja. Koliko god bismo voljeli da to ipak budu izvoz i investicije, i potrošnja je znak povjerenja u oporavak. Taj znak traje već 26 mjeseci, većinom zahvaljujući odličnim turističkim sezonama. No dio rasta potrošnje leži i u trendu koji nas pogađa već neko vrijeme - iseljeni Hrvati, kao nekada, doma šalju zarađeni novac. Gledatelji imaju priliku doznati više u ovotjednom 'Informeru'.
Opljačkan je Zagrebački holding. Vijest nas zatekla ekipu 'Infomera' jer se poklopila s njihovim višetjednim propitivanjem stanja i poslovanja jednog od najvećih poslodavaca u zemlji. Ovoga puta ekipa emisije pita zašto se komunalno poduzeće bavi komercijalnim djelatnostima i zašto ih ne proda.
Netko iseljava i bježi iz zemlje, a netko širi biznis izvan Hrvatske. Oni koji su prisutni na društvenim mrežama mogli su primijetiti novi trend - tvrtke koje već posluju u Hrvatskoj otvaraju nove preko granice, često i preko velike bare, no ne zatvaraju one u domaji. Ekipa 'Informera' propitala je što se iza brda valja.
Iako se o poreznoj reformi komuniciralo kao da je riječ o golemom olakšanju za realni sektor, dvije stvari zamalo poništavaju njezin dobar učinak - rast minimalne plaće i izmjena zakona o doprinosima prema kojoj će direktori u mikro poduzećima morati plaćati doprinose po osnovici od najmanje 5.030 kuna. To znači gotovo 800 kuna troška mjesečno više!

Photos

InformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformer

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • Internationales

    image
  • Entertainment News On 5

    image
    A daily round-up of showbiz news and gossip from around the world, focusing on celebrities, movies, music and entertainment.
  • The Minute

    image
    A magazine show that takes a closer look into the world of sport.
  • UEFA Champions League Magazine

    image
    The latest news and updates from the UEFA Champions League.
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.