poster

Slatka kuharica

Slatka kuharica

Cooking | Croatia

Where to watch
Show not available in country
User rating: 4/10
(2 votes)

SEASON: 2

EPISODE: 2

SYNOPSIS

Vrsna slastičarka Petra Jelenić odlazi u Makarsku saznati kako se priprema jedna od najpoznatijih delicija makarske gastronomske tradicije - torta makarana. Makarske domaćice rade je stotinama godina za najsvečanije prigode, a sada je torta i na listi zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara.
Makarana je energetska bomba čija je tajna pripreme u tome da se svaka aroma osjeti ali da nijedna ne prevladava. To jako dobro zna Vedrana Puharić iz Makarske koja proučava i spravlja ovu tortu već godinama. Petri će pokazati kako se priprema na tradicionalan način, a Petra će napraviti svoju kombinaciju, više ljetnu varijantu, u kojoj će uspješno zadržati sve okuse i sočnost makarane.
Što je posebno oduševilo Petru kad je kušala najpoznatiju makarsku slasticu te koliko se Petrina ljetna varijanta svidjela Makaranki Vedrani, vidjet ćemo u drugoj epizodi gastronomsko-putopisne serije.
Autorica serije: Maja Pek

Producer: Maja Pek, Danijel Pek
Creator: Maja Pek

Photos

Slatka kuharicaSlatka kuharicaSlatka kuharicaSlatka kuharicaSlatka kuharicaSlatka kuharicaSlatka kuharicaSlatka kuharicaSlatka kuharicaSlatka kuharicaSlatka kuharicaSlatka kuharicaSlatka kuharicaSlatka kuharicaSlatka kuharica

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.