poster

Informer

Informer

Magazine | Croatia

Where to watch
Show not available in country

SEASON: 1

EPISODE: 31

SYNOPSIS

Novu Vladu čeka nekoliko potencijalnih troškova za koje u proračunu nema mjesta. Među tim su troškovima moguće tužbe banaka zbog švicarskoga franka. Državi nije svejedno kako će završiti ta priča. Odnos s bankama, trenutno zamrznut jer se čeka formiranje nove Vlade, uoči godine u kojoj će trebati refinancirati gotovo 40 milijardi kuna duga, ne može biti važniji. Krhku ravnotežu između države i banaka za Informer komentira Zdenko Adrović, direktor Hrvatske udruge banaka.
U kratko vrijeme u kojemu je tehnička Vlada bila regularna nisu obavljeni pregovori sa sindikatima o povećanju plaća u skladu s rastom BDP-a. Na to imaju pravo prema sporazumu potpisanome još 2011. godine. U ožujku se pokušalo krenuti s pregovorima, no već su u travnju prekinuti, a nakon toga Vlada se uglavnom bavila sama sobom. Sindikati prijete tužbama ukupno teškima oko 7 milijardi kuna. Informer istražuje - jesu li tužbe doista realne?
Ključni su sastojak konkurentnosti - inovacije. A inovacije ne žive u krutom, štreberskom okruženju. Čudovišnu količinu takozvanoga znanja maturant polaže nakon što je u četiri godine ispisao stotine malih, velikih, golemih testova i stotine puta stajao usmeno dokazujući to znanje. Ukupno - tri obvezna predmeta i izborni četvrti. Informer donosi reportažu o inovativnoj Finskoj i o tome kako ona preživljava bez mature, marginalizirajući ocjene.
U prošlotjednome Informeru započeta je serija priča o besmislenim pravilima kojima država tlači poduzetnike. Danas ekipa Informera prokazuje situaciju poslodavca, kada je on ujedno i jedini zaposlenik tvrtke, da u slučaju neisplate plaće nema pravo na isplatu Agencije za osiguranje potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavaca. No zato je obvezan sam protiv sebe pokrenuti postupak prisilne naplate i blokirati si račun.

Photos

InformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformer

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • Internationales

    image
  • Objectif Monde L'hebdo

    image
  • Littoral

    image
  • Entertainment News On 5

    image
    A daily round-up of showbiz news and gossip from around the world, focusing on celebrities, movies, music and entertainment.
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.